ΔΕΥΑΜΒ: Δεν υπήρξε ρύπανση από τη βλάβη κεντρικού αγωγού αποχέτευσης κοντά στο Βιολογικό ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΔΕΥΑΜΒ: Δεν υπήρξε ρύπανση από τη βλάβη κεντρικού αγωγού αποχέτευσης κοντά στο Βιολογικό


Ο ακριβής εντοπισμός και η αποκάλυψη του σημείου από το οποίο προκλήθηκε η διαρροή ακαθάρτων νερών, που εμφανίσθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή κοντά στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, έγινε (ύστερα από μεγάλες προσπάθειες και κάτω από δυσμενείς συνθήκες) τελικά χθες 28.8.2013 από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αποκατάστασή της. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό που μεταφέρει τα λύματα από το Κεντρικό Αντλιοστάσιο Αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, κοντά στις εγκαταστάσεις και δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ.
Από την πρώτη στιγμή της επιφανειακής εμφάνισης των νερών της διαρροής και αξιοποιώντας το γεγονός ότι η διαρροή ήταν κοντά στο Βιολογικό, η Τεχνική Υπηρεσία της Επιχείρησης επενέβη ταχύτατα και οδήγησε αμέσως τις διαρρέουσες ποσότητες, με αντλίες από προσωρινή τάφρο που δημιούργησε μέσα στις δεξαμενές του βιολογικού. Έτσι διασφαλίστηκε το μείζον για τη ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή να μη διαρρεύσει ούτε σταγόνα λύματος στη θάλασσα.
Από το συστηματικό έλεγχο, κατά μήκος του αγωγού, και με εντοπισμένο το ακριβές σημείο διαρροής, η Τεχνική Υπηρεσία εξετάζει τώρα εναλλακτικά σενάρια επίλυσης του προβλήματος επισκευής με σκοπό, ενδεχόμενη αναγκαστική υπερχείλιση στη θάλασσα να λειτουργήσει κατά τις εργασίες αποκατάστασης για ελάχιστες ώρες.
Η επιχείρηση αντιμετωπίζει με προσοχή τη σοβαρή βλάβη στο δίκτυο αποχέτευσης ώστε η αποκατάσταση να γίνει με ασφάλεια, με τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση και με την προοπτική οριστικής και μακροχρόνιας αποτροπής επανάληψης στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για δίκτυα 30ετίας που αρχίζουν και παρουσιάζουν τις φθορές του χρόνου. Μέχρι τώρα καταφέραμε να μην επιβαρύνουμε τη θάλασσα και θα προσπαθήσουμε αυτό να γίνει και κατά την αποκατάσταση της βλάβης. Η ΔΕΥΑΜΒ θα φροντίζει να ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες για την εξέλιξη του θέματος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...