Εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων στα σχολεία του Δήμου Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων στα σχολεία του Δήμου Βόλου


Tο πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών των διδακτηρίων του ενιαίου Δήμου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Βόλου Β.Κυρίτσης (πρόεδρος), Σ.Στεργίου (αντιπρόεδρος), Κ.Γαργάλας, Γ.Πέτρου, Α.Ριζόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης της Τεχνικής Υπηρεσίας, Δ. Φαλαγγάρης.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε από την υπηρεσία το αναλυτικό πρόγραμμα συντηρήσεων για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-14, το οποίο διαμορφώθηκε έπειτα από συνολική καταγραφή των αναγκών και περιλαμβάνει ελαιοχρωματισμούς και υδροχρωματισμούς, ξυλουργικές εργασίες, αντικαταστάσεις μεταλλικών σωμάτων, επισκευές κουφωμάτων και υαλοπινάκων, ανακατασκευές σκεπών και στεγάστρων, συντήρηση σωμάτων κλιματισμού και θέρμανσης, καθώς επίσης παρεμβάσεις σε εξωτερικούς χώρους και αυλές των σχολείων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων είναι 350.000€ για το 2013 χωρίς φυσικά τις αναγκαίες προμήθειες ανταλλακτικών και πρώτων υλών οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στους προϋπολογισμούς των αντίστοιχων προμηθειών.
Στόχος είναι οι μεγάλες και οξυμένες ανάγκες των διδακτηρίων του Δήμου, πολλά εκ των οποίων είναι μεγάλα συγκροτήματα και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα παλαιότητας, να αντιμετωπιστούν με ιεράρχηση έχοντας ως βασικό κριτήριο την αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας και υγιεινής. Κοινό τόπο αποτέλεσε η ανάγκη ο Δήμος, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, να διεκδικήσει επιπλέον πόρους από την πολιτεία καθώς και ενίσχυση σε κατάλληλο προσωπικό. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Δήμος Βόλου εκτός των έργων αυτεπιστασίας έχει προχωρήσει και σε αναθέσεις εργασιών με εξειδικευμένο αντικείμενο, όπως αυτό των αποκαταστάσεων σε στέγες σχολείων συνολικού προϋπολογισμού 180.000€, και η αντίστοιχη παρέμβαση αποξήλωσης πλακιδίων με αμίαντο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας προϋπολογισμού 123.000€, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο οι αντίστοιχες εργασίες που είχαν συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 προϋπολογισμού επίσης 350.000€.
Από τα μέλη της Ένωση Γονέων αναδείχθηκαν ζητήματα τα οποία θα προκύψουν από την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και την ενδεχόμενη κατάργηση των καθαριστριών των σχολείων με ότι αυτό συνεπάγεται σε φθορές και καταστροφές των σχολείων ζητήθηκε ενημέρωση για το πρόγραμμα αναπλάσεων σε αυλές έξι σχολικών συγκροτημάτων του Βόλου το οποίο παραμένει στάσιμο λόγω της μη χρηματοδότησής του από το Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ενώ έγινε και αναλυτική συζήτηση για την ανάγκη εθελοντισμού εκ μέρους των γονέων με τη διασφάλιση όλων των νομικών πτυχών. Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα εθελοντισμού των γονέων το οποίο συμμετέχει και στηρίζει εργασίες εξωραϊσμού των κτιρίων.
Ο κοινός στόχος ο οποίος αναδείχθηκε από τη σύσκεψη είναι να ξεκινήσει η σχολική χρονιά στις 11 Σεπτεμβρίου ομαλά με έτοιμα τα σχολεία ώστε να μην υπάρξει κανενός είδους εμπόδιο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σε κοινή δήλωσή τους οι Φ.Λαμπρινίδης και Σ.Μπαρτζιώκα υπογράμμισαν μεταξύ άλλων “..το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Δημοτικής Αρχής, που απέδωσε και αποδίδει καρπούς προς όφελος των μαθητών, αλλά και την ανάγκη μόνιμου συντονισμού για την υλοποίηση του προγράμματος συντηρήσεων και επισκευών. Με ανοιχτά τα σχολεία και ασφαλή τη λειτουργία τους, διεκδικούμε ταυτόχρονα περισσότερους πόρους και μέσα για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...