Δήμος Βόλου: Άμεση ανάγκη για επίσπευση της Πράξης Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δήμος Βόλου: Άμεση ανάγκη για επίσπευση της Πράξης Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής


Σε δήλωσή του με αφορμή όσα αναφέρονται σε Δελτίο Τύπου της Υφυπουργού Υγείας κ.Ζέττας Μακρή για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής Αγ. Παρασκευής, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας κ.Νίκος Μόσχος επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Προφανώς και είναι ιδιαίτερα θετική η παρέμβαση της κας Υφυπουργού στον Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ κ.Αλεξιάδη, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στο σύνθετο ζήτημα της Πράξης Εφαρμογής της Αγ. Παρασκευής.
Ωστόσο, όπως επανειλημμένως έχουμε κάνει σαφές, δεν συμμεριζόμαστε το αίτημα που φαίνεται να υιοθετεί και η κα Υφυπουργός, περί ακύρωσης της Πράξης Εφαρμογής στο σύνολο της, αφού αυτό θα ήταν αντίθετο με το σχεδιασμό που πρέπει να γίνεται σε όλους τους οικισμούς, με σεβασμό στις εκάστοτε ιδιομορφίες και ανάγκες της κάθε περιοχής, τη δημιουργία κοινοχρήστων χώρων και την πολεοδομική οργάνωση, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή έχει για τους κατοίκους και την πόλη στο σύνολο της.
Αντιθέτως η απάντηση του Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ κ.Αλεξιάδη, περί αναμόρφωσης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ταυτίζεται με τις ρεαλιστικές θέσεις που έχουμε διατυπώσει ως Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος και ανακούφιση των υπόχρεων σε εισφορές.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε προκρίνει τη λύση αυτή και την είχαμε προβάλλει με απόλυτη ειλικρίνεια και στους αντιδρώντες περιοίκους. Σε αυτή την υπόθεση δεν πρέπει να παραβλέπουμε επίσης ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, οι οποίοι θίγονται από την πολύχρονη στασιμότητα του θέματος.
Θυμίζουμε ότι μετά από αλλεπάλληλα έγγραφα και συναντήσεις μας στο ΥΠΕΚΑ, για το θέμα αυτό, ήδη από τις 27.8.2012 έχουμε αποστείλει συγκεκριμένη, αναλυτικότατη και αιτιολογημένη πρόταση τροποποίησης νόμου, η οποία θα ρυθμίσει, εκτός των άλλων, και το κενό που υφίσταται στο κείμενο νομοθετικό πλαίσιο.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στις 23.11.2012 ο κ. Αλεξιάδης μετά από συνάντηση του με τον βουλευτή Π.Μουτσινά, φέρεται να «….κατανόησε την ανάγκη ύπαρξης τροπολογίας που πρότεινε ο Δήμος Βόλου….ώστε να επιλυθούν κρίσιμα ζητήματα των αραιοδομημένων ζωνών, αλλά και επί μέρους θέματα σε πυκνοδομημένες ιδιοκτησίες……»
Περαιτέρω, πρόσφατα ο Δήμαρχος Βόλου επανήλθε στον Υφυπουργό κ. Καλαφάτη και στον Γ.Γ. κ. Αλεξιάδη επισημαίνοντας, γι’ άλλη μια φορά, την ανάγκη επίσπευσης της συγκεκριμένης λύσης.
Ωστόσο σε λίγο καιρό κλείνουμε έναν ολόκληρο χρόνο από την ημερομηνία αποστολής της πρότασης μας για την ανάγκη τροποποίησης του συγκεκριμένου νόμου, χωρίς καμία επίσημη απάντηση, παρά την απόλυτη ανάγκη νομικής και πραγματικής επίλυσης της αναφερόμενης εκκρεμότητας.
Όπως έχουμε ήδη δεσμευτεί και δημοσίως, μετά την ολοκλήρωση ενός μεγάλου πακέτου αποφάσεων επί πολεοδομικών εργαλείων (π.χ. Π.Ε. Ν.Παγασών, πολεοδομική Μελέτη στον Μάραθο, πολεοδομική Μελέτη στην Κριθαριά κλπ), έχουμε ηθική και νομική υποχρέωση να προχωρήσουμε στη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την Πράξη Εφαρμογής Αγ. Παρασκευής., προκειμένου να προωθηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για κύρωση.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που το Υπουργείο δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα του συνόλου των φορέων της πόλης και κυρίως στη συγκεκριμένη πρόταση που έχουμε υποβάλει ήδη από τις 27.8.2012, θα πρέπει αμέσως μετά το καλοκαίρι να προχωρήσουμε στην κίνηση των σχετικών διαδικασιών. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να ασκούμε κάθε δυνατή πίεση προς το Υπουργείο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...