Καθαρισμός του παραλιακού μετώπου από Πευκάκια έως Άγιο Στέφανο ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καθαρισμός του παραλιακού μετώπου από Πευκάκια έως Άγιο Στέφανο


Οργανωμένη επιχείρηση για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της περιοχής Αλυκών, από τα Πευκάκια έως και τον οικισμό Αγίου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Στην παρέμβαση συμμετείχαν 15 άτομα και συγκεντρώθηκαν συνολικά 120 σακούλες σκουπιδιών.
Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει καταφέρει να διασφαλίσει την καθημερινή παρουσία υπευθύνου για την καθαριότητα των ακτών σε όλες τις παραλίες του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε ότι, ενώ οι ακτές παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα από άποψη καθαριότητας, υπάρχει πρόβλημα κατά μήκος του οδικού δικτύου που οδηγεί στις παραλίες, με κάθε λογής σκουπίδια που πετούν οι διερχόμενοι οδηγοί.
Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίστηκε στον παραλιακό δρόμο των Πευκακίων, απ’ όπου ξεκίνησε και η παρέμβαση καθαρισμού. Το πρώτο στάδιο αφορούσε το τμήμα από την οδό Αθηνών έως και την Πλαζ Αλυκών, σε συγκεκριμένα σημεία του οποίου συχνά κατασκηνώνουν ομάδες αθίγγανων που αφήνουν πίσω τους μεγάλους όγκους σκουπιδιών. Το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας συγκέντρωσε αρκετές σακούλες απορριμμάτων και συνέχισε με το δεύτερο στάδιο της παρέμβασης στο τμήμα μετά την Πλαζ και μέχρι το κέντρο διασκέδασης «Γιάνκα». Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τον καθαρισμό της περιοχής μετά την «Κυανή Ακτή» έως και τη δεύτερη ακτή του Αγίου Στεφάνου, αλλάζοντας την όψη του παραλιακού μετώπου στο σύνολό του.
Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου επισήμανε ότι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης χρειάστηκε να αξιοποιηθεί το σύνολο του μόνιμου προσωπικού της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, με τη συνδρομή και τριών συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί για τη συγκεκριμένη μέρα κάθε άλλη παρέμβαση καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων στο Βόλο. Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα του περιβάλλοντος και της εικόνας που παρουσιάζει η πόλη. «Επιχειρήσεις όπως αυτή, που υλοποιείται από την Υπηρεσία κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω έλλειψης προσωπικού, με στόχο να διατηρηθεί ένα καλό επίπεδο καθαριότητας στην πόλη, για να έχουν επιτυχία θα πρέπει να στηριχθούν και από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι οφείλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα σε μια πόλη όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη. Η καθαριότητα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο και να είμαστε περήφανοι για την πόλη μας», κατέληξε η κ.Οικονόμου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...