ΔΕΥΑΜΒ: Παντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί των Οικολόγων Πράσινων για το αντλιοστάσιο της Β΄ΒΙ.ΠΕ. ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΔΕΥΑΜΒ: Παντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί των Οικολόγων Πράσινων για το αντλιοστάσιο της Β΄ΒΙ.ΠΕ.


Σε σχέση με την ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων για το αντλιοστάσιο της Β΄ ΒΙ.ΠΕ., από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνονται τα ακόλουθα:
1) Δεν υπάρχουν δύο αντλιοστάσια ακαθάρτων της Β’ ΒΙΠΕ, αλλά ένα αντλιοστάσιο.
2) Κατά την κανονική λειτουργία του αντλιοστασίου ουδέποτε υπερχειλίζουν λύματα στο κανάλι, καθώς όλη η ποσότητα οδηγείται στον Βιολογικό Καθαρισμό προς επεξεργασία.
3) Τα λύματα της Β’ ΒΙ.ΠΕ. δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες. Και αυτό διότι η κάθε βιομηχανία προεπεξεργάζεται τα δικά της απόβλητα, όταν αυτό επιβάλλεται από την Περιβαλλοντική της Αδειοδότηση, έτσι ώστε η ποιοτική τους σύσταση να προσομοιάζει με τα αστικά και να είναι εντός των προδιαγραφών που ορίζει το Π.Δ.177/87.
4) Σύμφωνα με τους Περιβαλλοντικούς όρους των εγκαταστάσεων, το κανάλι προς την αποστραγγιστική τάφρο είναι εκ κατασκευής αποδέκτης των λυμάτων σε περιπτώσεις βλάβης,
5) Όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενημέρωσης τηρήθηκαν στο ακέραιο από την ΔΕΥΑΜΒ.
6) Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ εργάζονται άψογα, επεξεργάζονται τα απόβλητα των δύο Βιομηχανικών Περιοχών μαζί με τα αστικά λύματα, όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό και τους Περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας τους και ελέγχονται συνεχώς, σύμφωνα με την νομοθεσία.
7) Λυπούμαστε ειλικρινά γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ είχαν ιδιαίτερα δημιουργική συμβολή στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το νερό, στην προκειμένη περίπτωση επέλεξαν να καταφύγουν σε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς,, χωρίς προηγουμένως να αισθανθούν την ανάγκη να έλθουν σε επικοινωνία με τους υπευθύνους του Βιολογικού, οπότε και θα είχαν πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη για καθαρό περιβάλλον, σε συνθήκες όλο και πιο δυσμενείς λόγω της διαρκούς μείωσης του προσωπικού (μνημονιακά μέτρα κ.λ.π.) και αυτό που περιμένουν είναι η συνδρομή όλων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...