Σε φάση υλοποίησης έργο για τη μείωση των διαρροών νερού και τη δημιουργία νέου υδροηλεκτρικού σταθμού ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σε φάση υλοποίησης έργο για τη μείωση των διαρροών νερού και τη δημιουργία νέου υδροηλεκτρικού σταθμού


Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Βόλου πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της πολιτικής που με σχέδιο και συνέπεια υλοποιούν η Δημοτική Αρχή Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, για εξοικονόμηση νερού και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το έργο «Ενίσχυση εξωτερικού υδραγωγείου – μεταφοράς πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου», για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Τσολής Α.Ε. – ΛΕΩΝ Α.Τ.Ε.». Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 3.784.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το έργο αφορά συγκεκριμένα την αντικατάσταση του παλαιού τροφοδοτικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές «ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ» και «ΞΗΡΑΚΙΑ», με στόχο τη μείωση των διαρροών (1εκ. κυβικά μέτρα το χρόνο), την ενίσχυση του υδραγωγείου Βόλου και την παράλληλη κατασκευή νέου υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση «Μετερίζια».
Όπως τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο έργων και δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ με σκοπό την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. «Επιδίωξη της ΔΕΥΑΜΒ είναι η εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου, με καλής ποιότητας νερό, όχι μέσω της εξάντλησης των φυσικών πόρων, αλλά πρωτίστως με δράσεις μείωσης των διαρροών και εξοικονόμησης νερού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ότι, εκτός των άλλων, τα έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, καθώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας σε μια περίοδο που η ανεργία κυριολεκτικά καλπάζει.
Το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας 12 μηνών και αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού, σε μήκος 7,3 χιλιομέτρων. Ο νέος αγωγός θα είναι από χαλυβδοσωλήνα και θα λειτουργεί υπό πίεση ώστε να εξασφαλίζει και την κατασκευή, στη θέση του σημερινού φρεατίου φόρτισης, ενός δεύτερου υδροηλεκτρικού σταθμού. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Λ.Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο της πολιτικής της για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ΔΕΥΑΜΒ έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από Υ/Η Σταθμό, ισχύος 750 KW.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...