Παρών ο Δήμος Βόλου στις «Αργοναυτικές Ημέρες» που οργανώθηκαν στην πόλη Βέρνικα της Σλοβενίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Παρών ο Δήμος Βόλου στις «Αργοναυτικές Ημέρες» που οργανώθηκαν στην πόλη Βέρνικα της Σλοβενίας


Στην αδελφοποιημένη με τον τέως Δήμο Ιωλκού πόλη Βέρνικα της Σλοβενίας βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο Αντιδήμαρχος Μακρινίτσας, Πορταριάς και Ιωλκού Ιωάννης Γκουντέλιας, εκπροσωπώντας το Δήμο Βόλου στις εκδηλώσεις «Αργοναυτικές Ημέρες», μετά από σχετική πρόσκληση του Ινστιτούτου «Ιβάν Τσάνκαρ» προς το Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη. Η πόλη Βέρνικα βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα και συνδέεται με το μύθο της αργοναυτικής εκστρατείας, καθώς, σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Αργοναύτες έφθασαν στην περιοχή δια μέσου του Δούναβη και των παραποτάμων. Το έμβλημα της είναι η Αργώ, ενώ πολλά από τα καταστήματα και τοποθεσίες της πόλης έχουν αρχαία ελληνικά ονόματα όπως Μήδεια, Ιάσων κ.α.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις οποίες παρέστη επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σλοβενία κ.Αθανάσιος Καλλιδόπουλος, περιλάμβανε μεταξύ άλλων Φεστιβάλ Γεύσης, διδασκαλία Ελληνικής γλώσσας, χορών και τραγουδιών. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Βέρνικα αγαπούν πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες, γεγονός που αποδείχθηκε και από τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στον Αντιδήμαρχο Βόλου, ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της σλοβένικης πόλης. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Γκουντέλιας επισήμανε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή δίνει την ευκαιρία για σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δυο πόλεων, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης του Βόλου, υπογραμμίζοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την πόλη σε ιδιαίτερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
«Ο Βόλος ταυτίζεται με την αφετηρία και την κατάληξη της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Το σημείο αυτό στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία μεταξύ μας μιας διαχρονικής δημιουργικής σχέσης. Το μυθικό αυτό ταξίδι σηματοδοτεί την προώθηση του θεσμού των αδελφοποιήσεων, την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, την καλλιέργεια της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη, της Ευρωπαϊκής ταυτότητας που μας ενώνει. Στην περίπτωση των Δήμων μας η ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μπορεί να συμβάλει στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής, στην ανάπτυξη της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πόλεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γκουντέλιας.
Κατά την παραμονή του στη Σλοβενία ο Αντιδήμαρχος Βόλου είχε συναντήσεις στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λιουμπλιάνα για θέματα τουριστικής προβολής του Δήμου, ενώ ξεναγήθηκε επίσης στο χώρο όπου ξεκίνησε το ταξίδι επιστροφής της Αργούς μετά την Κολχίδα, μέσω του παραποτάμου Δούναβη Λιουμπλάνιτσα. Συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και επισκέφθηκε το Πάρκο Φυσικής Ιστορίας λίγο έξω από τη Βέρνικα, όπου ξεναγήθηκε από ειδικούς σε θέματα προστασίας της φύσης και του τουρισμού. Τέλος, παρακολούθησε διάφορες αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού των «Αργοναυτικών Ημερών» και μετέφερε πρόσκληση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη προς το Δήμαρχο Βέρνικα να επισκεφθεί την πόλη του Βόλου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...