Δήμος Βόλου: Μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δήμος Βόλου: Μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία


Σε ποσοστό 16,93% ανήλθε η συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Βόλου στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Καθολική ήταν η συμμετοχή του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας που θίγεται από τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις διαθεσιμότητες, ωστόσο μηδενική συμμετοχή καταγράφηκε σε αρκετές Υπηρεσίες του Δήμου νευραλγικής σημασίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, σε σύνολο 891 υπηρετούντων υπαλλήλων απήργησαν οι 129, ενώ επίσης 129 εργαζόμενοι απουσίασαν σήμερα με άδειες (κανονική, ασθένειας κ.α.). Εκτός από τη Δημοτική Αστυνομία όπου απήργησαν και οι 41 υπάλληλοι της υπηρεσίας, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στις Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών και Τεχνικών Υπηρεσιών. Στον αντίποδα, μηδενική συμμετοχή καταγράφηκε στα ΚΕΠ Βόλου και Νέας Ιωνίας, στο Τμήμα Καθαριότητας της Νέας Ιωνίας, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας και στις διοικητικές υπηρεσίες των κατά τόπους Δημοτικών Ενοτήτων, όπως της Αγριάς, της Αισωνίας, της Μακρινίτσας, της Πορταριάς και της Νέας Αγχιάλου.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, με σημερινές δηλώσεις του, επανέλαβε την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες. Αρμοδιότητες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και την καθημερινότητα των πολιτών. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταρρύθμιση του κράτους σημαίνει πρωτίστως αποκέντρωση και όχι τυφλές και οριζόντιες μετακινήσεις, διαθεσιμότητες και απολύσεις.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...