Η Θεατρική Ομάδα Νέας Αγχιάλου παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η Θεατρική Ομάδα Νέας Αγχιάλου παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός»


Με άφθονο γέλιο και θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκε το κοινό τη νέα παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Νέας Αγχιάλου, που παρουσιάζει φέτος το έργο των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου «Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός». Από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013 ξεκίνησαν οι παραστάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται έως και την Κυριακή 7/7/2013 στο Αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου, κάθε βράδυ στις 9,15μ.μ.
Την ανατρεπτική κωμωδία αποδίδουν κάθε βράδυ επί σκηνής τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας με διπλή διανομή. Στις παραστάσεις Δευτέρας – Τετάρτης – Παρασκευής και Κυριακής παίζουν οι: Ασδεράκης Βασίλης - Ερρινάκη Σμαρούλα - Ζαράρη Άννα - Θεοχαράκης Δημήτρης - Καρατζόγλου Δημήτρης - Μουτζούρης Στέλιος - Τόλια Εύη, ενώ Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο το θίασο απαρτίζουν οι: Ασδεράκης Βασίλης - Δήμου Θάλεια - Ερρινάκη Σμαρούλα - Θεοχαράκης Δημήτρης - Καρατζόγλου Δημήτρης - Μουτζούρης Στέλιος – Πετρίδη Βαλασία. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Σπύρου Μαβίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, ενώ Βοηθός Σκηνοθέτη – Δ/νση Παραγωγής ανέλαβε η Γιώτα Θεολογίδου.
Η ταλαντούχα ομάδα «έκλεψε» τρανταχτά γέλια από τους θεατές και καταφέρνει να ελίσσεται με ποιότητα που αγγίζει την επαγγελματική εμπειρία, στη διαδρομή ανάμεσα στην ξέφρενη κωμωδία και το τραγικό. Πρόκειται για ένα επιπλέον βήμα από την Ομάδα, η ερμηνεία ρόλων ενός πολυσύνθετου έργου που απαιτεί αυξημένες υποκριτικές ικανότητες. Το κοινό αναγνώρισε την προσπάθεια και το αποτέλεσμα, ανταποκρινόμενο με επευφημίες στο φινάλε της παράστασης.

Το έργο
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών. Πέραν της κωμικής πλευράς του έργου, παραμονεύει στην παράσταση και το δράμα, καθώς η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Σε ένα παλιό ζαχαροπλαστείο έχει βρει καταφύγιο το ζευγάρι του Μίμη και της Χριστίνας, μετά την καταστροφή του σπιτιού τους από τους βομβαρδισμούς. Στο επάνω πάτωμα κατοικούν ο Βαγγέλης και η Λέλα, το άλλο πρωταγωνιστικό ζευγάρι του έργου και οι περιπέτειες των ζευγαριών και των γειτόνων τους ξεκινούν μία νύχτα βομβαρδισμών και ενώ οι γερμανοί κυνηγούν έναν Εβραίο φυγά. Από εκεί ξεκινά μια τρελή ιστορία με πολύ γέλιο και παράλληλες στιγμές ανείπωτου πόνου. Οι εναλλαγές μεταξύ κωμωδίας και δράματος δίνονται αριστοτεχνικά από τους Ρέππα – Παπαθανασίου, που για τη συγγραφή του θεατρικού έργου βασίστηκαν σε νουβέλα του Πιοτρ Γιαρκόφσκι, η οποία μάλιστα ενέπνευσε και τον Τσέχο σκηνοθέτη Γιαν Χρεμπέκ για τη δημιουργία του κινηματογραφικού αριστουργήματος «Παιχνίδια Διχασμού και Εγκυμοσύνης» - «μία σύνθεση σάτιρας και μαθήματος ιστορίας, όπου το πικρό χιούμορ διαχέεται αβίαστα στην ατμόσφαιρα και η κάμερα του σκηνοθέτη κινείται διακριτικά στο χώρο, παντρεύοντας τα σατιρικά με τα δραματικά στοιχεία της ιστορίας του» – όπως χαρακτηριστικά δίνονται περιγραφές για την ταινία.
Πέραν τη ταινίας που έκανε τη νουβέλα του Γιαρκόφσκι διάσημη ανά τον κόσμο, η ελληνική απόδοση των Ρέππα – Παπαθανασίου αποθέωσε το έργο στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα. Ιδιωτικοί και κρατικοί θίασοι ανεβάζουν ασταμάτητα το έργο του οποίου οι παραστάσεις είναι κατά κανόνα sold out. Πρωταγωνιστές όπως η Μαρία Καβογιάννη, ο Κώστας Κόκλας, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και πολλοί άλλοι σπουδαίου ηθοποιοί έχουν ερμηνεύσει ρόλους τους έργου, ενώ τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Κομοτηνής, Αγρινίου, Καλαμάτας, Σερρών έχουν εντάξει στο ρεπερτόριό τους το έργο με μεγάλη επιτυχία. Στο Βόλο το έργο ανέβηκε τη θεατρική περίοδο 2005 – 2006 στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου και αποτελεί την έως σήμερα μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.
Ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τα μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Νέας Αγχιάλου, ευχαριστούν θερμά τους συγγραφείς για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου.

Η Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου
Η Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου ιδρύθηκε το 2002 και προχωρά δυναμικά στον 11ο χρόνο συνεχούς παρουσίας, φιλοδοξώντας να γίνει μια εστία έκφρασης, του ταλέντου, της δημιουργικής φαντασίας και του ενθουσιασμού των νέων της δημοτικής ενότητας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου. Πολύ σύντομα, άνοιξε τα φτερά της, για να καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία, να συγκαταλέγεται στις πιο σημαντικές δημιουργικές δυνάμεις του Νομού.
Σήμερα, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η Θεατρική Ομάδα Νέας Αγχιάλου επιμένει να δημιουργεί, δηλώνοντας ένα δυναμικό παρόν στον πολιτισμό. Οι επιτυχημένες εμφανίσεις της Ομάδας κάθε καλοκαίρι στο αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου είναι πλέον θεσμός για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ είναι πολλοί και συνεχώς αυξανόμενοι οι κάτοικοι του Βόλου που επισκέπτονται την Αγχίαλο για να απολαύσουν τις παραστάσεις. Η συνεχής παρουσία της Ομάδας στη θεατρική παραγωγή έχει χαρακτηρίσει το αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχείου ως θεατρικό στέκι για τους βολιώτες και συμβάλλει θετικά στην πολιτιστική αποκέντρωση του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου υπάγεται πλέον στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ» και συνεχίζει απρόσκοπτα την παρουσία της στο δημιουργικό περιβάλλον της Διεύθυνσης Πολιτισμού.
Παραστάσεις του έργου πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013. Το εισιτήριο εισόδου για το κοινό έχει οριστεί στα 5ευρώ. Το κοινό της Ομάδας – πάντα προαιρετικά – μπορεί να παραδίδει στους χώρους των παραστάσεων είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (τρόφιμα μακράς διάρκειας).
Με το πέρας των παραστάσεων στο Θέατρο της Νέας Αγχιάλου, το έργο θα ακολουθήσει περιοδεία στα όρια του ενιαίου Δήμου, ενταγμένο στο συνολικό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το καλοκαίρι του 2013.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...