Π.Σκοτινιώτης: Τυχόν μεταφορά του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ θα επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Τυχόν μεταφορά του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ θα επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών


Την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στο ενδεχόμενο μεταφοράς του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ, εκφράζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με αφορμή τη διαρροή σχετικών πληροφοριών που φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ανήκουν στο σκληρό πυρήνα των δημοτικών υποθέσεων που κατά το Σύνταγμα αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων και ως εκ τούτου, τυχόν απόφαση για μεταφορά του προσωπικού θα είναι μια απόφαση συνταγματικά μετέωρη, αλλά πρωτίστως θα προκαλέσει επιβάρυνση στην ποιότητα ζωής των πολιτών

Στη δήλωση του Δημάρχου επισημαίνονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:
«Στο συνεχιζόμενο γαϊτανάκι των κατευθυνόμενων διαρροών, με λίστες που περιλαμβάνουν κάθε φορά είτε υπό κατάργηση δομές είτε υπό απόλυση ή διαθεσιμότητα ή κινητικότητα προσωπικό των Δήμων και των νομικών τους προσώπων, σειρά αυτή τη φορά έχει η Δημοτική Αστυνομία.
Θεωρούμε ότι η διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με την ΚΕΔΕ, όχι μόνο καταρρακώνει την έννοια της κινητικότητας, αλλά θα έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επιπλέον, θα είναι μια απόφαση συνταγματικά μετέωρη.
Όποιοι σχεδιάζουν ερήμην της πραγματικότητας βλέποντας μόνο αριθμούς, οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ανήκουν στο σκληρό πυρήνα των δημοτικών υποθέσεων που κατά το Σύνταγμα αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων. Πρόκειται για αρμοδιότητες που σχετίζονται άμεσα με την οργάνωση και λειτουργία των πόλεων και με την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, η προσφορά της οποίας, όπως το διαπιστώνουμε πλέον στο Δήμο μας, είναι πολύ σημαντική. Η ΕΛΑΣ, άλλωστε, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο, δεδομένου ότι η αποστολή της είναι διαφορετική και αφορά πρωτίστως την πάταξη της εγκληματικότητας.
Είναι πλέον φανερό ότι με τις προωθούμενες νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί τη σταδιακή αποδιάρθρωση των υπηρεσιών και των δομών των Δήμων της χώρας. Στην ουσία καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτονομία των αιρετών της οργάνων να διοικούν τις τοπικές υποθέσεις.
Η προοπτική να μετατραπεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε γραφειοκρατικό μηχανισμό που απλώς θα διεκπεραιώνει τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή και επιβάλλεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...