Με νέα διανομή και καλοκαιρινή, αισιόδοξη διάθεση, επιστρέφουν στη σκηνή τα «Μιας Πεντάρας Νιάτα» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Με νέα διανομή και καλοκαιρινή, αισιόδοξη διάθεση, επιστρέφουν στη σκηνή τα «Μιας Πεντάρας Νιάτα»


Την ευρηματική κωμωδία των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη παρουσιάζει με νέα διανομή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου για το καλοκαίρι του 2013. Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το έργο κατά τη χειμερινή περίοδο στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής και το γεγονός ότι, οι παραστάσεις έληξαν υποχρεωτικά προκειμένου τη σκυτάλη στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής να λάβει η παραγωγή της Παιδικής Σκηνής, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κοινό που δεν κατάφερε να παρακολουθήσει το έργο. Το κοινό αυτό αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, στις 9,15 το βράδυ.
Μέσα σε ένα καυτό από άποψης θερμοκρασίας και από πλευράς οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων καλοκαίρι, το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να αποδράσει το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Ιουλίου στο δροσερό Θερινό Δημοτικό Θέατρο, όπου με ένα εισιτήριο των 5 ευρώ, θα ταξιδέψει στη δεκαετία του 1960, σε μία άλλη Ελλάδα αγνή και ρομαντική, θα αφεθεί στους ρυθμούς της αριστοτεχνικής κωμωδίας και θα ακολουθήσει τους ήρωες του έργου στις περιπέτειές τους.
Το συμβολικό αυτό εισιτήριο για μία επαγγελματική θεατρική παραγωγή, ορίστηκε κυρίως για λόγους κοινωνικούς, για να έχει η πλειοψηφία του κοινού της πόλης την ευκαιρία να «δροσιστεί» θεατρικά, αλλά και ως μία προσφορά στο βολιώτικο κοινό που τιμά με την παρουσία του τις θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για μία ολόκληρη εικοσαετία, καθώς με τη συγκεκριμένη παράσταση ξεκινούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 20χρόνα του ΔηΠεΘε Βόλου, που από το 2014 μπαίνει στον 21ο χρόνο λειτουργίας του.

Τα «ασυγκράτητα» Μιας Πεντάρας Νιάτα των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη
Από τη δεκαετία του 1960 που τοποθετείται η συγγραφή του έργου, έως σήμερα, τα Μιας Πεντάρας Νιάτα ακολουθούν μία «ξέφρενη» πορεία επιτυχίας. Εκτός από τις πρώτες παραστάσεις στο θέατρο Μινώα της Αθήνας, όπου και πάλι μέσα σε μία περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο, τα υπόλοιπα ανεβάσματα γνώρισαν την ίδια ή και μεγαλύτερη επιτυχία. Τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τα φυσικά χαρακτηριστικά της φυλής και η συγγραφική δεινότητα του διδύμου Γιαλαμά – Πρετεντέρη, παρέδωσαν στο ελληνικό θέατρο μία διαχρονική επιτυχία που διασκέδασε και θα συνεχίζει να διασκεδάζει το ελληνικό κοινό.
Παρακολουθώντας τις περιπέτειες ενός νεόνυμφου ζευγαριού που αντιμετωπίζει το «τέρας» της ανεργίας, ήρωες μιας άλλης εποχής αθώας και ρομαντικής, κινούνται μέσα σε απίστευτες καταστάσεις προκειμένου να βοηθήσουν τους δύο νέους να στήσουν το σπιτικό τους.
Χαρακτήρες όπως αυτός του «Τέγκουλα» (τον υποδύεται ανεπανάληπτα ο Θανάσης Ζέρβας), του δημοσίου υπαλλήλου (που ερμηνεύει ο Απόστολος Τσιρώνης), της Μαρίκας (από τη Νιόβη Κωστοπούλου που εντυπωσίασε σε ένα ρόλο που ερμήνευσε η μοναδική Σμάρω Στεφανίδου) υποδύθηκαν κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί των οποίων τα ονόματα έχουν περάσει πια στην ιστορία. Στους ρόλους των νέων πρωταγωνιστών, πάντα λαμπεροί ηθοποιοί παρέσερναν το κοινό που αποθέωνε τους θιάσους στα φινάλε των παραστάσεων. Την επίσης λαμπερή νεανική ομάδα του θιάσου του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, πέραν των Ματίνας Καλογεροπούλου, Αλέξανδρου Μπαλαμώτη, Ειρήνης Κοτρουμάνου και Νατάσας Μήττα συμπληρώνουν στην καλοκαιρινή εκδοχή του έργου οι ηθοποιοί Στέφανος Κοσμίδης, Περικλής Τσαμαντάνης και Βασιλική Δούφα οι οποίοι αντικατέστησαν τους Σταύρο Καραγιάννη, Χαράλαμπο Παυλίδη και Μαρία Περδίκη των οποίων οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους κράτησαν μακριά από την παράσταση. Το θίασο συμπληρώνουν ο σκηνοθέτης της παράστασης Σπύρος Μαβίδης και ο χορωδός Γαβρήλος Μουσκής.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σ. Μαβίδη, Σκηνικά – Κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, Ενορχηστρώσεις τραγουδιών του Γιώργου Ζαγόρη, Μουσική Διδασκαλία της Βάσως Ζαγόρη, Φωτισμούς Κώστα Τατάκου και με τις χορογραφικές συμβουλές της Δέσποινας Ακρίβου.
Για τις παραστάσεις του Σαββάτου 6 και της Κυριακής 7 Ιουλίου 2013, η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων «Δίαυλος» από την Τετάρτη 3 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, 10 – 2 το πρωί και 6 – 9 το απόγευμα. Τις ημέρες των παραστάσεων (Σάββατο και Κυριακή) η προπώληση θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου από τις 7,00 το απόγευμα έως και την έναρξη της παράστασης. Τιμή εισιτηρίου : 5€. Για τους ανέργους, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας η είσοδος είναι ελεύθερη.
Εκτός των θερινών θεάτρων, το έργο «Μιας Πεντάρας Νιάτα» του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου θα παρουσιαστεί και σε ενότητες του Δήμου Βόλου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενταγμένο στο συνολικό πολιτιστικό πρόγραμμα του ενιαίου Δήμου, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...