Στην Αθήνα ο Τζέρεμι Άιρονς ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Στην Αθήνα ο Τζέρεμι Άιρονς


Μας επισκέπτεται συχνά πυκνά. Αυτή τη φορά ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Τζέρεμι Αϊρονς έρχεται στην Αθήνα για την προώθηση της ταινίας το «Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα» του δανού σκηνοθέτη Μπίλε Ογκαστ, στην οποία πρωταγωνιστεί.
Μεταξύ, λοιπόν, 18 και 21 Σεπτεμβρίου, ο 65 χρονος ηθοποιός θα βρεθεί στα μέρη μας καλεσμένος της Hollywood Entertainment, που έχει τα δικαιώματα για την εκμετάλλευση της ταινίας στην Ελλάδα, για να είναι παρών στην επίσημη προβολή της.
Το «Νυχτερινό τρένο για την Λισαβόνα» αφηγείται το ξαφνικό ταξίδι ενός Ελβετού καθηγητή ο οποίος σε μια στιγμή έμπνευσης αποφασίζει να πάρει το τρένο και να διασχίσει την Ευρώπη για να εξιχνιάσει το μυστήριο του βιβλίου ενός Πορτογάλου συγγραφέα.
Ο συγγραφέας καταλήγει στην Πορτογαλία όπου σιγά- σιγά ανακαλύπτει μεγάλα μυστικά της σκοτεινής περιόδου της δικτατορίας, τη δράση μιας ομάδας της αντίστασης και ένα απαγορευμένο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε δύο άνδρες και μια γυναίκα.
Το σενάριο της ταινίας στην οποία συμμετέχουν πολλοί ηθοποιοί (Σαρλότ Ράμπλινγκ, Μαρτίνα Γέντεκ, Μπρούνο Γκαντς, Κρίστοφερ Λι) κρατώντας μικρούς ρόλους είναι βασισμένο στο ομότιτλο best seller του βραβευμένου Ελβετού συγγραφέα Πασκάλ Μερσιέ.
Θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα γερμανόφωνα μυθιστορήματα, έχει μεταφραστεί σε 15 γλώσσες και πουληθεί σε πάνω από 30 χώρες. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...