Αναστάτωση στην Πορταριά για την παύση λειτουργίας του Ταχυδρομικού υποκαταστήματος ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αναστάτωση στην Πορταριά για την παύση λειτουργίας του Ταχυδρομικού υποκαταστήματος


Τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας για την επικείμενη παύση λειτουργίας του Ταχυδρομικού υποκαταστήματος Πορταριάς, μεταφέρει με επιστολή στον Προϊστάμενο του Περιφερειακού Καταστήματος ΕΛΤΑ Λάρισας κ.Αθ. Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Γιάννης Γκουντέλιας. Το θέμα έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε διάφορα σημεία της Πορταριάς, σύμφωνα με την οποία από την επόμενη κιόλας εβδομάδα η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μέσω ιδιωτικού ταχυδρομικού πρακτορείου.
Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ.Γκουντέλιας, εδώ και σαράντα χρόνια το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Πορταριάς λειτουργεί άψογα με υπάλληλο που επισκέπτεται καθημερινά όχι μόνο τα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Πορταριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Κατηχωρίου, των Σταγιατών, των Χανίων και της Μακρινίτσας και είναι υπεύθυνος για τη διανομή των επιστολών και των δεμάτων, καθώς επίσης για τη μηνιαία διανομή των συντάξεων και των επιδομάτων των κατοίκων. «Μέχρι σήμερα το εν λόγω κατάστημα διακινούσε την αλληλογραφία δεκάδων επιχειρήσεων τουρισμού και έτσι συνέβαλε καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, των ξενώνων και των καταλυμάτων, αφού η Πορταριά και η Μακρινίτσα είναι γνωστοί τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το έτος 2011 είχαν γίνει προσπάθειες από τη Διεύθυνση των ΕΛΤΑ για την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Πορταριά οι οποίες δεν τελεσφόρησαν εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών της Δημοτικής Ενότητας και των κατοίκων. «Σήμερα, όμως», καταλήγει στην επιστολή του ο κ.Γκουντέλιας, «δεχόμαστε ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού και των επισκεπτών των τοπικών κοινοτήτων, γεγονός που αναγκάζει τα μέλη των τοπικών συμβουλίων να συνεδριάσουν εκτάκτως - μέσα σε έντονο κλίμα διαμαρτυρίας – προκειμένου να δηλώσουν τη διαφωνία τους για τη λήξη της λειτουργίας του ταχυδρομείου και να ζητήσουν την ανάκληση αυτής της απόφασης. Θεωρούμε απαραίτητη τη λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Πορταριάς καθώς και την περαιτέρω αναβάθμιση του, όπως ακριβώς είχατε δεσμευτεί στο παρελθόν».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...