Νέα ομάδα εθελοντών υποστηρίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Νέα ομάδα εθελοντών υποστηρίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου


Συνεργασία με μια νέα ομάδα εθελοντών ξεκινά ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, με στόχο την υποστήριξη της λειτουργίας του Δημοτικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για την Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας (ΛΕΑΜ) η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αριθμεί 50 μέλη και ήδη έχει αναλάβει δράση με περιπολίες πυρασφάλειας στην περιοχή. Η ομάδα απαρτίζεται από συμπολίτες που έχουν υπηρετήσει στους αλεξιπτωτιστές αλλά και από απλούς πολίτες που οργανώνονται για να προσφέρουν εθελοντικά όπου χρειάζεται.
Η πρώτη από κοινού δράση Δήμου και ΛΕΑΜ αφορά την εβδομαδιαία αποκομιδή των τροφίμων από τα καλάθια που έχουν στηθεί υπέρ του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου σε πολλά σούπερ μάρκετ της πόλης. Να σημειωθεί ότι γίνεται προσπάθεια να πεισθούν, αν είναι δυνατόν, όλα τα μάρκετ της περιοχής προκειμένου να στήσουν καλάθια όπου οι Βολιώτες θα μπορούν να αφήνουν προϊόντα για τους πιο αδύνατους οικονομικά συμπολίτες μας. Τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει αφίσα που θα ενημερώνει τους Βολιώτες για τα σημεία εναπόθεσης τροφίμων τα οποία θα συλλέγουν οι άνθρωποι της ΛΕΑΜ και θα τα μεταφέρουν στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στο μεταξύ, ένα αντίστοιχο καλάθι για τρόφιμα θα βρίσκουν οι Βολιώτες στον κινηματογράφο Εξωραϊστική καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η ιδιοκτήτρια του κινηματογράφου κ. Κατερίνα Πολίτη συμφώνησε με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολο Παντσά για την υλοποίηση σειράς δράσεων με σκοπό την ενίσχυση του Παντοπωλείου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως επισημαίνει ο κ.Παντσάς, κατά τη θερινή περίοδο τα ράφια αδειάζουν πιο εύκολα και, δεδομένου ότι ο αριθμός των επωφελούμενων συμπολιτών έχει περίπου διπλασιαστεί σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, υπάρχει ανάγκη σε τρόφιμα μακράς συντηρήσεως και κυρίως ζάχαρη, αλεύρι και γάλατα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...