Το twitter... αδυνατίζει ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το twitter... αδυνατίζει


Όσοι θέλουν να αδυνατίσουν αλλά δεν μπορούν να το καταφέρουν μόνοι τους, δεν έχουν παρά να αναζητήσουν βοήθεια στα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τη διαπίστωση αυτή έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter ίσως προσφέρουν μια καλή λύση σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος αλλά δεν καταφέρνουν να πειθαρχήσουν στην άσκηση και τη σωστή διατροφή.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα έδειξαν ότι όσοι χρειάζονται κάτι που θα ενισχύσει την προσπάθειά τους, μπορεί να το βρουν στις εφαρμογές που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες βοηθούν στην καταμέτρηση των θερμίδων που παίρνει κανείς από τις τροφές.
Επίσης, άλλες εφαρμογές υπολογίζουν τις θερμίδες που καίει κανείς με το τρέξιμο και τα άλλα είδη άσκησης, γεγονός που τονώνει το ηθικό όσων καταβάλλουν προσπάθεια για να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Β. Καρολίνα στο Τσάπελ Χιλ με τη συμμετοχή 96 παχύσαρκων ατόμων, τα οποία ακολούθησαν πρόγραμμα αδυνατίσματος διάρκειας έξι μηνών.
Κατά τη διάρκειά της, οι μισοί χρησιμοποιούσαν εφαρμογές για την καταμέτρηση των θερμίδων, ενώ οι άλλοι μισοί ακολουθούσαν σελίδες με περιεχόμενο διατροφής και άσκησης. Επίσης, ορισμένοι από αυτούς έκαναν αναρτήσεις στο Twitter για την εξέλιξη της προσπάθειάς τους.
Στο τέλος της έρευνας όλοι οι συμμετέχοντες είχαν χάσει βάρος, αλλά ακόμη περισσότερο εκείνοι που χρησιμοποιούσαν το Twitter.
Κι αυτό γιατί στις αναρτήσεις τους έπρεπε να είναι ειλικρινείς, οπότε δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια – ή έστω απασχολούσαν τα χέρια τους και το μυαλό τους, αποσπώντας το μακριά από τα γλυκά και το ψυγείο!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...