Το ΤΕΕ Μαγνησίας στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το ΤΕΕ Μαγνησίας στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ



Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, συμπαρίσταται στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι εν μια νυκτί βρίσκονται στο δρόμο, μετά την πρωτοφανή ενέργεια της Κυβέρνησης να κλείσει την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η ΕΡΤ, δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.
Ενδεχόμενο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί τεράστιο πλήγμα στη δημοσιογραφία, στην ελεύθερη έκφραση, τον πολιτισμό και τις τέχνες στη χώρα μας.
Η Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως κάθε σκέψη για κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αντιθέτως να επεξεργαστεί σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς σχέδια ενίσχυσης της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με οικονομικό ορθολογισμό, κάτι όμως, που δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά και απροετοίμαστα, με άμεση διακοπή της λειτουργίας της και απόλυση όλου του προσωπικού της.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...