Στην Επιτροπή Διαβούλευσης το μείζον θέμα της ορθολογικής διαχείρισης του νερού ύδρευσης-άρδευσης ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης το μείζον θέμα της ορθολογικής διαχείρισης του νερού ύδρευσης-άρδευσης



Συγκαλείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, με θέμα «Η ΔΕΥΑΜΒ στο νέο ιστορικό της κύκλο – οι πολιτικές της για την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση του νερού, την αποχέτευση και το περιβάλλον», σε συνέχεια της σχετικής δέσμευσης που είχε αναλάβει. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 13:00, στο Δημαρχείο Βόλου. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, εντός του Ιουλίου όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος, το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιαστούν οι θέσεις της ΔΕΥΑΜΒ για το νερό και την αποχέτευση ως δημόσια κοινωνικά αγαθά και αναλυτικά στοιχεία για το υδατικό πρόβλημα, τις απώλειες νερού, τις προσπάθειες για εξοικονόμηση αποθεμάτων, τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και την άρδευση. Επίσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία για τα έργα αποχέτευσης και προστασίας του περιβάλλοντος και την τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης, ενώ θα γίνει ενημέρωση και για τη νέα οργανωτική δομή της ΔΕΥΑΜΒ.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια συνολική και ολοκληρωμένη ενημέρωση των 50 φορέων της πόλης που απαρτίζουν την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου, μέσα από την οποία θα δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας για τα σημαντικά θέματα του ευαίσθητου τομέα που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ. Στη συνεδρίαση θα εκπροσωπηθεί, επίσης, και η Κίνηση Πολιτών Πηλίου για το νερό. Η εισήγηση θα αποσταλεί στα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης τη Δευτέρα 1.7.2013 και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου.
Υπογραμμίζεται ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που προβλέπεται από το νόμο του «Καλλικράτη», αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όργανο για τη λειτουργία του Δήμου, καθώς δίνει θεσμική υπόσταση στον κοινωνικό διάλογο και διασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της πόλης.
Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Πάνος Σκοτινιώτης, «θέση μας είναι ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης δεν θα πρέπει να περιοριστεί στις τυπικές αρμοδιότητες που της δίνει ο νόμος, αλλά να εξελιχθεί σε εργαλείο ενότητας και ουσιαστικής παρέμβασης της τοπικής κοινωνίας σε μείζονα τοπικά θέματα. Το πρώτο βήμα έγινε πριν από λίγους μήνες, στην ιδιαίτερη σημαντική συνεδρίαση της Επιτροπής για τα φαινόμενα της βίας και της ανομίας, για να ακολουθήσει, πριν από ένα περίπου μήνα, η εξαιρετικά επιτυχημένη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όπως είχαμε δεσμευτεί, η επόμενη συνεδρίαση θα αφορά το μείζον θέμα του νερού και της αποχέτευσης».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...