Π.Σκοτινιώτης: Ισχυρό μήνυμα ενάντια στη συρρίκνωση του Νοσοκομείου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Ισχυρό μήνυμα ενάντια στη συρρίκνωση του Νοσοκομείου



Την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου σε ιατρικό προσωπικό και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε δήλωσή του με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε έξω από το Αχιλλοπούλειο. Ο Δήμαρχος Βόλου έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο, όπως επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ.Παντσάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ.Μαυρογιάννης και Λ.Αναστασίου.
Ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στα αιτήματα των ιατρικού προσωπικού και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, τονίζοντας ότι «η δημόσια υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, αποτελεί δε στοιχειώδη ευθύνη της πολιτείας να εξασφαλίσει την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς κενά σε ανθρώπινο δυναμικό. Πάγια θέση του Δήμου είναι η κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού του Νομού Μαγνησίας με βάση τα σύγχρονα δεδομένα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σωστή στελέχωση με γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Δυστυχώς η πολιτεία, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, συνεχίζει ουσιαστικά να μην αντιδρά στη συνεχή συρρίκνωση του Νοσοκομείου, το οποίο, για να λειτουργήσει επ’ ωφελεία των τοπικής κοινωνίας και να επιτελέσει τον πολύ σημαντικό ρόλο του, έχει απόλυτη ανάγκη από την επαρκή και ορθολογική στελέχωση κλινικών και εργαστηρίων. Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, είναι βέβαιο πως θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο κλινικών και υποβάθμιση πολλών άλλων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης, στο πνεύμα και του εγγράφου που απέστειλε πριν από λίγες μέρες στον Υπουργό Υγείας Αν.Λυκουρέντζο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...