Δεκάδες νεκροί στην Ινδία από τη σφοδρή κακοκαιρία ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Δεκάδες νεκροί στην Ινδία από τη σφοδρή κακοκαιρία



Φονικές ήταν οι πλημμύρες στην Ινδία, που σημειώθηκαν την Κυριακή, καθώς από την κακοκαιρία πέθαναν τουλάχιστον -μέχρι στιγμής- 19 άνθρωποι.
Σύμφωνα με το BBC την Κυριακή κατέρρευσαν γέφυρες στην περιοχή της Uttarakhand, σκοτώνοντας δεκαπέντε ανθρώπους, ενώ άλλοι τέσσερις άφησαν την τελευταία τους πνοή στην περιοχή Himachal Pradesh. Οι αγνοούμενοι φτάνουν τους 40.
Αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η καταμέτρηση των νεκρών δεν έχει τελειώσει ακόμα, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους τις επόμενες ώρες να ανέβει.
Η λεγόμενη περίοδος των μουσώνων διαρκεί συνήθως από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Ινδία πλήττεται από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.
Συγκίνηση προκαλεί την ίδια στιγμή η αναφορά του τοπικού αξιωματούχου της Uttarakhand, ο οποίος είπε στο BBC πως ανάμεσα στους αγνοουμένους είναι και μια πενταμελής οικογένεια, με τρία ανήλικα παιδιά, της οποία το σπίτι κατέρρευσε.
«Η ομάδα διάσωσης κάνει ό,τι μπορεί, αλλά οι ντόπιοι λένε πως οι πιθανότητες να έχει επιβιώσει η οικογένεια είναι ελάχιστες», είπε ο αξιωματούχος στην κάμερα του βρετανικού δικτύου, εμφανώς συγκινημένος.
Τέλος να σημειωθεί πως και η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μετρά ζημιές. Το αεροδρόμιο της πόλης πάντως λειτουργεί κανονικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...