Καύσωνας άνω των 50 βαθμών στις ΗΠΑ ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Καύσωνας άνω των 50 βαθμών στις ΗΠΑ



Παρατεταμένο κύμα καύσωνα πλήττει τις αμερικανικές δυτικές πολιτείες με τη θερμοκρασία να ξεπερνά κατά περιοχές τους 50 βαθμούς Κελσίου.
Στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ο υδράργυρος "άγγιξε" τους 47 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή, ενώ στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, το θερμόμετρο άγγιξε τους 51 βαθμούς. Το σφοδρό κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο. Στο Φοίνιξ αναμένεται μέχρι την Κυριακή η θερμοκρασία να φτάσει τους 53 βαθμούς....
Οι Αρχές των πόλεων στην περιοχή ανοίγουν κέντρα ανακούφισης από τον καύσωνα για τους πολίτες, ενώ προειδοποιούν ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις στις αεροπορικές μεταφορές.
Τα περισσότερα από τα μεγάλα αεροσκάφη μπορούν να πετάξουν σε θερμοκρασίες μέχρι 52 βαθμούς, ωστόσο θερμοκρασίες από 47 βαθμούς και πάνω μπορεί να επηρεάσουν τις συνθήκες απογείωσης. Εκπρόσωπος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας US Airways δήλωσε ότι οι θερμοκρασίες στο Φοίνιξ παρακολουθούνται "πολύ στενά".
Οι μετεωρολόγοι αποδίδουν τις ακραίες θερμοκρασίες στο υψηλό βαρομετρικό της περιοχής, ωστόσο δεν συμφωνούν γύρω από το εάν το φαινόμενο προκαλείται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε πολλές περιοχές των δυτικών πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του Λας Βέγκας.
Σε άλλες περιοχές, πέντε τουλάχιστον πολιτειών, μεταξύ των οποίων το Κολοράντο και η Γιούτα, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο. "Τοποθέτησα μαύρες κουρτίνες σε κάθε παράθυρο στο σπίτι μου", είπε ο Μάικλ Φίντο από την Αριζόνα.
"Είμαι τέταρτης γενεάς κάτοικος του Φοίνιξ, οπότε ξέρω ότι θα κάνει ζέστη. Αλλά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από 45 βαθμούς είναι δύσκολο να αναπνεύσεις. Ο καύσωνας ρουφάει την ενέργεια από μέσα σου", συμπλήρωσε.
Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως ήταν περίπου 57 βαθμοί Κελσίου στην Κοιλάδα του Θανάτου στις 10 Ιουλίου του 1913.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...