Αίτημα χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «ΒΟΛΟΣ Χ 4» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αίτημα χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «ΒΟΛΟΣ Χ 4»



H Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.» ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Δήμου Βόλου και υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «Βόλος Χ 4» από το Πράσινο Ταμείο. Ο Διαγωνισμός στοχεύει στην ανάκτηση της πόλης από τους πολίτες της, με την αναζήτηση προτάσεων για το βασικό κύτταρο της πόλης, το Οικοδομικό Τετράγωνο. Απευθύνεται σε νέους αρχιτέκτονες έως 40 ετών, που θα συνεισφέρουν τις ιδέες τους για τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της πόλης στην κλίμακα της γειτονιάς, με τη δημιουργία επιπλέον κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, εξυπηρετήσεων και αναψυχής.
Όπως επισημαίνεται σε έγγραφο του Διευθυντή της ΕΑΧΑ Θ.Ψυχογιού προς τον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη, το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 άξονας προτεραιότητας – Συμβολή στις αστικές παρεμβάσεις», που έγινε από το Πράσινο Ταμείο. Σύμφωνα με την πρόσκληση, η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων λήγει στις 30.10.2013. Εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, θα υπάρξει στενή συνεργασία της ΕΑΧΑ με το Δήμο Βόλου, ώστε να ολοκληρωθεί η δράση στον προβλεπόμενο χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Δημάρχου να συμπεριληφθεί, κατά προτεραιότητα, ο Βόλος στο πρόγραμμα Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Ιδεών, που με μεγάλη επιτυχία υλοποιεί «η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.», με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο / ΥΠΕΚΑ, είχε διατυπωθεί από τον Ιούνιο του 2012. Ο κ.Σκοτινιώτης επανέφερε την πρόταση αυτή τον περασμένο Μάιο και πλέον αναμένεται η απόφαση του Πράσινου Ταμείου για την επιλεξιμότητα της δράσης.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «η συμμετοχή της πόλης μας στο αναφερόμενο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφορά τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου πλέον οικοδομικού τετραγώνου (οικοδομικά τετράγωνα Χ 4, «ΒΟΛΟΣ Χ 4»), που θα επηρεάσει θετικά το μικροκλίμα της περιοχής, την ποιότητα ζωής, την εικόνα αλλά και τη λειτουργία του δημοσίου χώρου».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...