Οι φραουλοπαραγωγοί της Ηλείας ζητούν να προσλάβουν 4.150 εργάτες ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι φραουλοπαραγωγοί της Ηλείας ζητούν να προσλάβουν 4.150 εργάτες



Επιστροφή στη νομιμότητα κάνουν οι παραγωγοί της Νέας Μανωλάδας οι οποίοι με αίτημά τους στον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας ζητούν να προσλάβουν χιλιάδες εργάτες στις καλλιέργειές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost οι περίπου 120 παραγωγοί, στην πλειοψηφία τους φράουλας, κατέθεσαν σήμερα το πρωί στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας αίτημα να προσλάβουν 4150 εργάτες για να εργαστούν στις καλλιέργειές τους. Το αίτημα θα μεταβιβαστεί στα κεντρικά του ΟΑΕΔ και θα κοινοποιηθεί και στον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση προκειμένου να τύχει άμεσης ανταπόκρισης μιας και οι παραγωγοί έχουν ανάγκη από τους εργάτες από την ερχόμενη Τετάρτη.
Όσοι επιλέξουν να εργαστούν στις καλλιέργειες θα αμείβονται με 25 ευρώ ημερησίως για εξάωρη πενθήμερη απασχόληση, ενώ υπάρχει πιθανότητα σε συνεννόηση πάντα μεταξύ εργοδότη και εργάτη να δουλεύουν υπερωρίες που θα αμείβονται σύμφωνα με το νόμο.

Με την κίνησή τους αυτή οι φραουλοπαραγωγοί πετυχαίνουν τρεις στόχους
Πρώτον πετούν το μπαλάκι στο κράτος που θα πρέπει τώρα να επιδείξει τα αντανακλαστικά του και να ανταποκριθεί άμεσα. Την ώρα που αναζητούνται τρόποι για ανάσχεση της ανεργίας και των ανεξέλεγκτων διαστάσεων που έχει πάρει η πρόταση για πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ 4150 εργατών θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στο υπουργείο και να προσπεράσει τις όποιες γραφειοκρατίες ώστε να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις αυτές.
Δεύτερον μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί πριν από περίπου δύο μήνες με το επεισόδιο με τους αλλοδαπούς εργάτες επιδιώκουν να αναστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα. Τρίτον η ανταπόκριση των ανέργων - που δεν εκτιμάται και ιδιαίτερα μεγάλη- θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν μάλιστα η επίσημη ανεργία τον Μάρτιο σκαρφάλωσε στο 26,8%.
Την ίδια ώρα η είδηση ότι οι φραουλοπαραγωγοί επιθυμούν να προσλάβουν έλληνες ανέργους έπεσε σαν βόμβα ανάμεσα στους αλλοδαπούς εργάτες, κυρίως από το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για περίπου 5000 εργάτες οι οποίοι εργάζονται στις καλλιέργειες της Ηλείας καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου κερδίζοντας περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, χρήματα που «φεύγουν» κατευθείαν για τη χώρα τους προκειμένου να στηρίξουν τις οικογένειές τους εκεί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...