Στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο των δύο υπόπτων της Βοστώνης ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο των δύο υπόπτων της Βοστώνης



Το FBI ανακοίνωσε, ότι έχει εξακριβώσει την ταυτότητα των δύο υπόπτων, για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστώνη δημοσιοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο, όπως αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας.
Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα (1) – όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο (2) φέρει ένα λευκό καπέλο. Όπως ανέφερε το FBI οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι ενώ, «η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας».
Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας και επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντελόριε ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου. Όπως είπε, οι δύο ύποπτοι «φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου». Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI και οι αρχές εργάζονται για να βελτιώσουν την μάλλον κακή ποιότητα των φωτογραφιών.
ΤΟ FBI όπως ανέφερε ο πράκτορας ζητά από το κοινό να βοηθήσει για τον εντοπισμό των δύο ανδρών. «Κάποιος ξέρει αυτούς τους ανθρώπους που είναι φίλοι, γείτονες, συνάδελφοι ή μέλη κάποιας οικογένειας. Κάθε πληροφορία, όσο ασήμαντη και αν φαίνεται, είναι προς το συμφέρον μας», σημείωσε ο επικεφαλής των ερευνών του FBI. «Κάθε στοιχείο μας φέρνει πιο κοντά στη δικαιοσύνη» είπε ο ίδιος.

Νέα στοιχεία για τις βόμβες
Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τις βόμβες που εξερράγησαν με διαφορά 12 δευτερολέπτων. Η πρώτη ήταν τοποθετημένη σε χύτρα ταχύτητας χωρητικότητας έξι λίτρων και η δεύτερη σε μεταλλικό σκεύος ή κουτί.
Μεταξύ των στοιχείων που βρέθηκαν στον τόπο των εκρήξεων ήταν κομμάτια κάρτας κυκλώματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση των μηχανισμών. Το FBI δεν έχει επιβεβαιώσει αν χρησιμοποιήθηκε ή όχι χρονοδιακόπτης για τις βόμβες.
Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η διπλή επίθεση είναι μια ενέργεια εσωτερικής ή ξένης τρομοκρατίας.
«Αν η εμπειρία σου και οι γνώσεις σου αφορούν την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή, τότε (οι επιθέσεις) έχουν τα χαρακτηριστικά της αλ Κάιντα ή κάποιας οργάνωσης της Μέσης Ανατολής. Αν η εμπειρία και οι γνώσεις σου αφορούν εσωτερικές οργανώσεις και επιθέσεις, τότε έχουν τα χαρακτηριστικά ενός εσωτερικού τρομοκράτη, όπως ο Ερικ Ράντολφ στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας το 1996», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI Τομ Φουέντες.
Η επίθεση της Δευτέρας έφερε την αστυνομία της Βοστώνης αντιμέτωπη με την «πλέον περίπλοκη σκηνή εγκλήματος στην ιστορία της», σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Εντ Ντέιβις.
Οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση στον κόσμο για βοήθεια. «Κάποιος γνωρίζει ποιος το έκανε. Η κοινότητα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έρευνα», επισήμανε ο Ρικ Ντελοριέ, ειδικός πράκτορας στο γραφείο του FBI στη Βοστώνη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...