Καυστική ανακοίνωση Original: Είσαι καταζητούμενος και ξένο σώμα! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Καυστική ανακοίνωση Original: Είσαι καταζητούμενος και ξένο σώμα!



Ο φασιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη εξόργισε την Original 21 που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του ποδοσφαιριστή και με ανακοίνωσή της απαιτεί από τη διοίκηση της ΠΑΕ να τον τελειώσει από την ΑΕΚ.
Διαβάστε αναλυτικά την σκληρή ανακοίνωση:
«Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράντζα, ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε......
Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας, της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών!
Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά!
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας!
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο!
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο, είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !
ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !

Τιμωρείται ο Κατίδης, κίνδυνος και για ΑΕΚ
Η ενέργεια του Γιώργου Κατίδη να πανηγυρίσει με φασιστικό χαιρετισμό το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ απέναντι στη Βέροια (2-1) επισκίασε το πολύ σημαντικό τρίποντο που πήρε η ομάδα του. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός δήλωσε… άγνοια για τη σημασία της χειρονομίας του και-είτε έπεισε είτε όχι-απειλείται με βαριά ποινή.
Αν η ενέργειά του κριθεί από τον αθλητικό δικαστή ρατσιστική ή περιφρονητική θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών, καθώς χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 23, παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα, ότι «… οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προέλευσής του ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών».
Κίνδυνο θεωρητικά μπορεί να αντιμετωπίσει και η ΑΕΚ, από πρόστιμο μέχρι και να χάσει το ματς στα χαρτιά, καθώς η δεύτερη παράγραφος του ίδιου άρθρου αναφέρει πως «… αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη… ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια τιμωρείται με χρηματική ποινή 20-80 χιλ. ευρώ». Πάντως οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ανησυχούν για ενδεχόμενη τιμωρία της ομάδας.
Η υπόθεση Κατίδη εξετάζεται ήδη από τη Σούπερ Λίγκα και ο παίκτης θα κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή, ενώ πιθανώς να παρέμβει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Παράλληλα, το θέμα απασχολεί και την ΕΠΟ, καθώς ο Γιώργος Κατίδης είναι διεθνής ποδοσφαιριστής.
Σήμερα θα φανεί και η στάση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Ο Έβαλντ Λίνεν «κάλυψε» χθες τον παίκτη του αποδίδοντας στην άγνοιά του τη χειρονομία που έκανε, αλλά σίγουρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν ακόμη και την άμεση αποδέσμευση του Κατίδη, ενώ άλλοι θέλουν απλώς να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Η δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης, αλλά και παικτών της ομάδας (αρκετοί δεν πήγαν καν να πανηγυρίσουν μαζί του και έδειχναν να απορούν για τον πανηγυρισμό του) είναι δεδομένη. Μένει να φανούν και οι συνέπειες που θα έχει.

Ισόβιος αποκλεισμός του Γιώργου Κατίδη από τις Εθνικές Ομάδες!
Απόφαση-καταπέλτη έλαβε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Γιώργο Κατίδη. Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής αποκλείστηκε ισόβια από τις Εθνικές Ομάδες, εξαιτίας του ναζιστικού χαιρετισμού που έκανε χθες στον αγώνα με τη Βέροια και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Σύμφωνα με το gazzetta.gr, ο ναζιστικός χαιρετισμός του νεαρού μεσοεπιθετικού δεν πέρασε απαρατήρητος από κανέναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η οργή όλων είναι μεγάλη, καθώς με την πράξη του δημιουργεί πολλά προβλήματα και ρεζιλεύει διεθνώς την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Η ενέργεια του 20χρονου άσου προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή και των ανθρώπων της, οι οποίοι αποφάσισαν το πρωί της Κυριακής (17/3) να τον τιμωρήσουν με ισόβιο αποκλεισμό από τις Εθνικές ομάδες!
Με την κίνηση αυτή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θέλει απλώς να τιμωρήσει τον Κατίδη, αλλά να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον παρόμοια περιστατικά που ντροπιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε.
Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.
Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.
Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...