Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ευρώπη στον Δήμαρχο Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ευρώπη στον Δήμαρχο Βόλου



Τον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα και μετέφεραν μηνύματα συνεργασίας και εκτίμησής των χωρών τους εκπαιδευτικοί από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία και τη Φινλανδία που φιλοξενούνται από το 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος “Comenius”.
Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών, τονίζοντας ότι ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και την ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών, προάγοντας την ευρωπαϊκή διάστασης στην εκπαίδευση. Επίσης, μέσα από τις επισκέψεις, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και να γνωρίσουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες.
Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου Βόλου και στην ιστορία της περιοχής όπως αποτυπώνεται στα χαρακτικά του Τάσσου που κοσμούν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου αλλά και τη συλλογή φωτογραφιών του παλιού Βόλου που είναι αναρτημένες στον πρώτο όροφο.
Στη συνέχεια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου πληροφορήθηκαν για το σύγχρονο Βόλο και τα χαρακτηριστικά του λαμβάνοντας στο τέλος της επίσκεψης αναμνηστικά δώρα που τους προσφέρθηκαν από το Δήμο Βόλου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...