«Από πάλη σώμα με σώμα τα τραύματα των συλληφθέντων στο Βελβεντό» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Από πάλη σώμα με σώμα τα τραύματα των συλληφθέντων στο Βελβεντό»



Ως φυσιολογικά αξιολογήθηκαν τα τραύματα των τεσσάρων συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Πιο συγκεκριμένα, τις καταγγελίες περί βασανισμού των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία της Κοζάνης απέρριψε η ΕΛ.ΑΣ., καθώς όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Π. Στάθη, ο τραυματισμός τους και τα σημάδια που έφεραν στο πρόσωπο, προκλήθηκαν κατά τη συμπλοκή «σώμα με σώμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, στη Βέροια για τη σύλληψή τους.
Όπως είπε ο κ. Στάθης, παράλληλα με την ιατροδικαστική έρευνα, δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υπόθεσεων για ενδελεχή έρευνα των καταγγελιών περί κακοποίησης των συλληφθέντων. Η δοικητιική έρευνα -τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα- ολοκληρώθηκε, ενώ συνεχίζεται η προδικαστική έρευνα.
Αφού σημείωσε πως ο τέταρτος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση κοντά στα ορυχεία Πτολεμαΐδας, ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι από στοιχεία της έρευνας προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή - πάλη στην πόλη της Βέροιας για τη σύλληψη των άλλων τριών νεαρών και να απελευθερωθεί ο όμηρος ιατρός, τον οποίο είχαν επιβιβάσε σε βαν οι δράστες.
Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που έκαναν λόγο για συμπλοκή σώμα με σώμα και πτώση στο έδαφος στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια.
Κατά δήλωσή του, ο απαχθείς δεν αντιλήφθηκε με ποιόν τρόπο βγήκαν από το βαν οι δράστες, δήλωση που έγινε δεκτή από τους αστυνομικούς ως αληθής. Ο κ. Στάθης σημείωσε εξάλλου ότι κατά την προσαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας οι συλληφθέντες έφεραν ήδη μώλωπες και σημάδια στο πρόσωπο. Επίσης, από τις φωτογραφίες που υπάρχουν από την προσαγωγής τους επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο.
Στην Α.Δ. Βέροιας οι συλληφθέντες φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό στις 13.11 της 1ης/2 και στις 13.30 με ψηφιακή μηχανή. Οι φωτογραφίες εστάλησαν στις 13.45 μέσω υπηρεσιακού μέιλ στην Αντιτρομοκρατική. Ένας εκ των συλληφθέντων, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Βέροιας, όπου υπήρξε εμπεριστατωμένη ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...