Στις φυλακές της Άμφισσας ο μέχρι πρότινος Αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στις φυλακές της Άμφισσας ο μέχρι πρότινος Αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου



Στις φυλακές της Άμφισσας αποφασίστηκε να οδηγηθεί ο 45χρονος μέχρι πρότινος Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και πριν λίγες ημέρες συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, για εμπορία ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ενώ ο 35χρονος, φερόμενος ως συνεργός του Αρχιφύλακα, αποφασίστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας.

Το ιστορικό
Να υπενθυμίσουμε ότι η σύλληψη του 45χρονου μέχρι πρότινος Αρχιφύλακα, ήρθε λίγες εβδομάδες μετά και την σύλληψη του 33χρονου Διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, προκαλώντας μάλιστα την άμεση παρέμβαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με απόφαση του οποίου "ξηλώθηκε" ολόκληρο το τμήμα, με τους άνδρες του να αντικαθίστανται και να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Ο 45χρονος συνελήφθη ως φερόμενος προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών δύο ανδρών που έπεσαν στα χέρια του προσωπικού του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου μία ημέρα νωρίτερα, για κατοχή και εμπορία ακετέργαστης κάνναβης μικτού βάρου 1.106 γραμμαρίων.
Κατόπιν υπόδειξης των ανωτέρω συλληφθέντων, τι πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Τετάρτης και μετά από προκαθορισμένη συνάντηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη και ο 45χρονος.
Στην έρευνα μάλιστα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό 30.700 ευρώ, ένα πιστόλι τύπου TOKAREV με γεμιστήρα, 12 τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας και ένα στιλέτο.

"Μουδιασμένη" η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας
Εν τω μεταξύ, "μουδιασμένη" παραμένει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, από τα δύο περιστατικά, με τον Αρχιφύλακα και τον Διοικητή της Δίωξης, τα οποία επέφεραν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και το "ξήλωμα" ολόκληρου του τμήματος της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
Οι ίδιοι βέβαια καλούνται να αντιμετωπίζουν και την γενικότερη κατακραυγή των Βολιωτών, ειδικότερα μάλιστα αυτές τις ημέρες που υποχρεώνονται να εφαρμόσουν τις όποιες εντολές εκπορεύονται από την πολιτική ηγεσία, η οποία προσπαθεί να καταστείλει το λαϊκό κίνημα, ποινικοποιώντας κάθε μορφή αντίδρασης στους δρόμους και όχι μόνο.
Πρόσφατο παράδειγμα τα συνθήματα εκατοντάδων Βολιωτών στην πορεία αλληλεγγύης του Σαββάτου, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών, με σχετιζόμενη με τις συλλήψεις των δύο αστυνομικών συνθηματολογία, αποδοκίμασαν έντονα ακόμα και την διακριτική παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Και όλα αυτά σε μία περιοχή όπου το έγκλημα καλπάζει και σε μία εποχή που δικαίως οι πολίτες αγανακτούν και εν τέλει αντιδρούν στα ήδη ξοφλημένα γραμμάτια της εξουσίας προς τους εταίρους δανειστές μας.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγες εκείνες οι φωνές, που, προέρχονται μέσα από τους τοίχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης και τονίζουν με νόημα ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και πώς δεν πρόκειται να ανεχθούν ούτε την "ρετσινιά" ως Διεύθυνση, ούτε όμως και την καταπάτηση του όρκου τους, που αφορά στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, γεγονός που πολλές φορές λησμονείται στον βωμό της δίχως όριας προσπάθειας επιβολής της τάξης, σε μία χώρα που η αταξία ξεκινάει από τα υψηλότερα και πιο ακριβοπληρωμένα, σε αντίθεση με τα χαμηλότερα, κλιμάκια της εκτελεστικής εξουσίας. Εν ολίγοις δεν θα είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν "εμφυλιοπολεμικό κλίμα και στην Μαγνησία", όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν σε όλους τους τόνους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...