Το μπασκετικό παραμύθι μίας τρανσέξουαλ ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το μπασκετικό παραμύθι μίας τρανσέξουαλ



Κάτοχος ρεκόρ είναι η Gabrielle Ludwig, καθώς είναι η μοναδική που έχει αγωνιστεί στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, τόσο ως άνδρας αλλά και ως γυναίκα!
Η 51χρονη Gabrielle Ludwig με ύψος 1.98 μ., η οποία από το 2007 παίρνει γυναικείες ορμόνες, υποβλήθηκε σε εγχείριση αλλαγής φύλου το περασμένο καλοκαίρι και πλέον ζει ως γυναίκα. Αυτό που δεν άλλαξε, όμως, είναι η αγάπη της για την πορτοκαλί θεά.
Την δεκαετία του '80 και πριν υποβληθεί στην εγχείριση αλλαγής φύλλου, η Gabrielle Ludwig είχε αγωνιστεί στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Long Island και τον περασμένο Δεκέμβριο επέστρεψε στα παρκε. Αυτήν την φορά ως γυναίκα. Η 51χρονη τρανσέξουαλ, βετεράνος της «Καταιγίδας της Ερήμου», εντάχθηκε στην ομάδα του Mission College's Lady Saints του Santa Clara και οι συμπαίκτριές της έχουν να πουν τα καλύτερα. «Την αγαπάμε όλες μας. Αν κάποιος μιλάει εναντίον της, μιλάει εναντίον όλων μας, γιατί είναι μέλος της οικογένειάς μας», δήλωσε η συμπαίκτριά της Amy Woo. O Corey Cafferata, προπονητής της, συμπληρώνει πως «έχει κερδίσει μία θέση στην ομάδα. Προπονείται σκληρά. Δεν διαφέρει από κανέναν στην ομάδα. Είναι πολύ καλή και είναι μια παίκτρια που θα ήθελε κάθε προπονητής».
H απόφαση της Gabrielle Ludwig να επιστρέψει στα παρκέ, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων ενώ δεν ήταν λίγοι ακόμα που την απείλησαν. Η ίδια, όμως, δεν πτοήθηκε. «Κάνω αυτό που πάντα ήθελα. Γυμνάζομαι και θέλω να είμαι φυσιολογική, όπως ο καθένας», έχει δηλώσει η 51χρονη τρανσέξουαλ. Οσον αφορά για το τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι της σημειώνει πως πλέον «είναι διαφορετικά. Το σώμα μου, η δύναμή μου και τη συμπεριφορά μου έχει αλλάξει». Ο Μike Perez, αθλητικός διευθυντής του κολεγίου έχει δηλώσει: «Πολλοί έχουν διαφορετικές οπτικές, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχει δικαίωμα να βρίσκεται στην ομάδα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...