Επιστολή ΤΕΕ στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή ΤΕΕ στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας



Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό απέστειλε το ΤΕΕ Μαγνησίας σχετικά με τη χωροθέτηση στο λιμάνι του Βόλου.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:"Σε σύσκεψη φορέων του Βόλου -ανάμεσά τους και το ΤΕΕ Μαγνησίας- που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Βόλου στις 10 Ιουλίου 2012, είχε αποφασισθεί να υπάρξει διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων για τη χωροθέτηση της μαρίνας στο λιμάνι του Βόλου, δεδομένου ότι η θέση που προτείνεται από τη Μελέτη του Προγραμματικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης (master plan) Λιμένα Βόλου κρίθηκε ακατάλληλη από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και από τη Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Όπως γνωρίζεται κοινή παραδοχή όλων των φορέων και του ΤΕΕ Μαγνησίας είναι, ότι η δημιουργία μαρίνας στην πόλη του Βόλου αποτελεί έργο κορυφαίας προτεραιότητας.
Πληροφορηθήκαμε, τελικά ότι ο μελετητής του Προγραμματικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης (master plan) Λιμένα Βόλου προχώρησε σε εξέταση λύσεων προκειμένου να χωροθετηθεί η μαρίνα, προτείνοντας διάφορα σημεία μέσα στο λιμάνι.
Θεωρούμε ότι με τα νέα δεδομένα θα πρέπει να συγκληθεί νέα σύσκεψη προκειμένου να εξεταστούν οι χωροθετήσεις που προτείνονται για την μαρίνα τουριστικών σκαφών, ώστε να γνωμοδοτήσουν οι φορείς και να οριστικοποιηθεί η θέση της για να κλείσει επιτέλους, ένα ζήτημα που απασχολεί την πόλη, εδώ και αρκετό καιρό.
Παράλληλα πρέπει να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εγκριθεί το Master Plan του λιμένος Βόλου (έστω και χωρίς τη χωροθέτηση της μαρίνας) δεομένου ότι το λιμάνι είναι από τα λίγα που δεν έχουν εγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης".

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...