Ο Ταραντίνο συνεχίζει να ξαναγράφει την ιστορία ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ταραντίνο συνεχίζει να ξαναγράφει την ιστορία



Τώρα που το «Django, ο Τιμωρός» προβάλλεται πια στις αμερικανικές αίθουσες (στις ελληνικές στις 17 Ιανουαρίου - διαβάστε την γνώμη μας εδώ), ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει ήδη στρέψει το ενδιαφέρον του στο νέο του πρότζεκτ - ή μάλλον ένα παλιότερο πρότζεκτ, αφού η ιδέα για την επόμενή του ταινία γεννήθηκε την εποχή των «Άδωξων Μπάσταρδων» και συνεχίζει την πρόσφατη ταραντινική συνήθεια για ανίερη, σινεφίλ και άκρως διασκεδαστική αναθεώρηση της ιστορίας.
Όπως εκείνη η ταινία ξανάγραψε την ιστορία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, έτσι και το «Killing Crow» (ο μέχρι στιγμής τίτλος) τοποθετείται μεν το 1944, μετά την απόβαση της Νορμανδίας, αλλά ακολουθεί μια ομάδα μαύρων στρατιωτών που αδικούνται από τον αμερικανικό στρατό και «το χάνουν τελείως, σκοτώνουν λευκούς στρατιώτες και αξιωματικούς σε μια στρατιωτική βάση, και ξεκινούν για την Ελβετία.»
Το υλικό ουσιαστικά δημιουργήθηκε για τους «Άδωξους Μπάσταρδους», όταν ακόμη ο Ταραντίνο τους προετοίμαζε για μίνι σειρά, και κόπηκε από την κινηματογραφική εκδοχή. «Ήταν μια τεράστια ιστορία που περιελάμβανε την μικρότερη που είδατε στην ταινία,» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ταραντίνο. «[Η ιστορία του «Killing Crow»] ήταν μία από τις βασικές πλοκές αλλά έπρεπε να φύγει όταν χρειάστηκε να δαμάσω κάπως το υλικό για την ταινία. Το μεγαλύτερο μέρος είναι ήδη γραμμένο και έτοιμο, απλώς πρέπει να γράψω το δεύτερο κομμάτι. Θα είναι το τρίτο μέρος της τριλογίας [σ.σ. μετά και τον «Django»].»
Δεδομένου ότι ο Ταραντίνο δεν είναι και η πιο αξιόπιστη πηγή για τα επόμενά του πρότζεκτ (κρίνοντας από όλα τα σχέδια που έχει κατά καιρούς αναφέρει, πρέπει να δουλεύει πάνω σε μερικές δεκάδες ιδέες ανά πάσα στιγμή και το ποιο θα προχωρήσει δεν εξαρτάται πάντα από αυτόν), είναι μάλλον δύσκολο να ξέρουμε αν η συγκεκριμένη θα είναι και η αμέσως επόμενη δουλειά του.
Προς το παρόν, πάντως, θα μείνει απασχολημένος με την προώθηση του «Django» (δείτε τη συνέντευξή του στον Ορέστη Ανδρεαδάκη εδώ) που σιγά σιγά κυκλοφορεί και εκτός ΗΠΑ και φαίνεται ότι θα είναι μία από τις ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βασικά κινηματογραφικά βραβεία φέτος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...