Κλειστά λόγω απολύμανσης τα 5ο και 11ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κλειστά λόγω απολύμανσης τα 5ο και 11ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας



Κλειστό θα παραμείνει αύριο, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, το σχολικό συγκρότημα των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ιωνίας, επί της οδού Μαιάνδρου, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη. Στο διδακτήριο έγιναν σήμερα εργασίες απολύμανσης έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθητή της Α΄τάξης και αύριο θα ακολουθήσει σχολαστικός καθαρισμός των χώρων.
Όπως έγινε γνωστό, ο μικρός μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Βόλου την Κυριακή με συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας και τελικά, μετά από τις απαιτούμενες εξετάσεις, διαγνώστηκε ιογενής μηνιγγίτιδα με ελαφρά συμπτωματολογία. Άμεσα ενημερώθηκε η Διευθύντρια του σχολείου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Παπαϊωάννου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τα αρμόδια στελέχη της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Με εντολή του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Απ. Παντσά, επόπτης Δημόσιας Υγείας του Δήμου μετέβη σήμερα στο σχολικό συγκρότημα για υγειονομική επιθεώρηση. Στο σχολείο βρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα και ο κ.Παπαϊωάννου, προκειμένου να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών για την αντιμετώπιση του θέματος.
Παρότι η επόπτης Δημόσιας Υγείας διαβεβαίωσε τους γονείς ότι δε διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά τους, αποφασίστηκε να γίνει απολύμανση των χώρων για μικροβιοκτονία, όπως και έγινε. Έπειτα από αυτό, κρίθηκε αναγκαίο το σχολείο να παραμείνει κλειστό αύριο, ώστε να ακολουθήσει καθαρισμός των χώρων και τα παιδιά να επιστρέψουν την Τετάρτη με ασφάλεια στα μαθήματά τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...