Ταινία η ζωή του Γιάννη Βουράκη με τον Σον Πεν! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ταινία η ζωή του Γιάννη Βουράκη με τον Σον Πεν!



Υπήρξε ένας απ τους διασημότερους Έλληνες κοσμηματοπώλες, με brad name στα είδη πολυτελείας, απόλυτης χλιδής και υψηλής αξίας. Το κατάστημα του, στην οδό Βουκουρεστίου είχε μέσα του τις πιο σπάνιες, πανάκριβες και για λίγους μάρκες του πλανήτη. Το κόστος των ειδών, αλλά και το ίδιο το υψηλής αισθητικής κατάστημα του εκτιμούταν για τη δεκαετία του 90 αξία σε δυσθεώρητα ύψη.
Σε μια νύχτα το έσκασε για την Αϊτή, πριν από δεκαέξι χρόνια. Χρέη, τοκογλύφοι, τράπεζες, δανειστές. Ο Ιανός, ο ρωμαϊκός θεός, έδειξε το αγέλαστο πρόσωπο του, στον κοσμικό και αυτοδημιούργητο άνδρα, με τις παρέες των ισχυρών και την ζωή σαν σινεμά. Η Μαρία Λεμονιά, στο Πρώτο Θέμα, αφηγήθηκε την ιστορία του, με άνοδο, πτώση, μια οδύσσεια αυτού του ανθρώπου, ενώ ανάφθηκε στην είδηση πως η ζωή του ενδιαφέρει το Χόλυγουντ για κινηματογραφική μεταφορά, με τον Σον Πεν τόσο πίσω όσο και μπροστά απ την κάμερες.
Η δημοσιογράφος ιστορεί πως «ήταν Μάρτιος του 1996 όταν οι πελάτες του κομψού καταστήματος Selections Vourakis είδαν τις χοντρές πόρτες ασφαλείας ερμητικά κλειστές. Μάταια ακόμη και οι υπάλληλοι περίμεναν υπομονετικά να εμφανιστεί κάποιος από τους ιδιοκτήτες, για να τους ανοίξει. Ο Γιάννης Βουράκης μη μπορώντας να αντέξει την πίεση από τα δάνεια, τις ακάλυπτες επιταγές και τους τοκογλύφους, το έσκασε μαζί με την σύζυγό του, τη Ζενεβιέβ Μπαλτάζαρ, για την Αϊτή».
Εκεί στο φτωχό, αλλά πανέμορφο μέρος, απ το όποιο κατάγονταν η πανέμορφη γυναίκα του, ξανάρχισε η ζωή. Άνοιξε σουβλατζίδικο. Ένα σουβλατζίδικο που σύντομα έγινε γνωστό και επιβλήθηκε στην υψηλή κοινωνίας των επισκεπτών του νησιού. Η φτώχεια όμως απλώνεται σε εξωφρενικούς ρυθμούς και η ανέχεια των ανθρώπων γίνεται στη Πορτ ο Πρενς της Αϊτής, πρωτοφανής και απάνθρωπη. Παρ όλα αυτά ο Βουράκης στέκεται και πάλι στα πόδια του.
Φτιάχνει μια μικρή περιουσία, ξεπληρώνει δανειστές στην Αθήνα, γνωρίζοντας πως το κατάστημα και το πολυτελές του σπίτι στην Εκάλη δεν θα ναι ποτέ πια δικά του, αλλά επιθυμεί να ακούγεται καλά τα όνομα του στην πατρίδα του. Απαγάγουν την γυναίκα του. Εκεί ο άνθρωπος που δεν τον έβαλε η ζωή κάτω νιώθει πια να κλονίζεται. Όταν, μετά από ένα χρόνο θα μπορέσει να γυρίσει σπίτι της, είναι σκιά του εαυτού της. Διαζύγιο. Και μετά ο σεισμός και η τεράστια καταστροφή της Αιτής, το 2010. Ο Γιάννης Βουράκης βρίσκεται για άλλη μια φορά στο μηδέν. Και αρχίζει για αυτήν την πολιτάρχη και όλο διακυμάνσεις ζωή, το ενδιαφέρον του Χόλυγουντ και του Σον Πεν για αυτόν. Τον Έλληνα που δεν νικιόταν εύκολα…

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...