Μετράμε αντίστροφα για τον Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μετράμε αντίστροφα για τον Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών!



Επέτειο για τα 30 χρόνια του γιορτάζει φέτος ο Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, στις 11 Νοεμβρίου, και πλήθος ανθρώπων από όλα τα σημεία του κόσμου, που αγαπούν το τρέξιμο, έχουν κλείσει εισιτήριο... για τη μεγάλη διοργάνωση!
Ατμόσφαιρα εορταστική, θετική ενέργεια και αποφασιστική διάθεση θα πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη εκδήλωση ενώ o στόχος είναι μόνο ένας: o τερματισμός! Χιλιάδες άνθρωποι λοιπόν θα δώσουν ραντεβού αυτή την Κυριακή στο Μαραθώνιο Αθηνών και θα δοκιμάσουν τα όρια τους! Να είστε όλοι εκεί για να τους υποστηρίξετε...

Χρήσιμες πληροφορίες:
Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο και στο Δυναμικό Βάδισμα δίνεται στις 09.00πμ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας στο Μαραθώνα και ακολουθείται η κλασική διαδρομή.
Η εκκίνηση στον ανοικτό Λαϊκό Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων δίνεται στις 08.30π.μ, μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου (αριστερό ρεύμα), στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ.
Η διαδρομή είναι ειδικά διαμορφωμένη ώστε να διέρχεται μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, περνώντας μπροστά από σημαντικά μνημεία όπως το Πολεμικό Μουσείο, η Βουλή, η Πλατεία Συντάγματος, η Ακρόπολη.
Ο Αγώνας Δρόμου των 10χιλιομέτρων, ξεκινάει στις 09.15 π.μ. μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και τερματίζει .
Φυσικά αξίζει αν σημειωθεί ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών κατέχει περίοπτη θέση στο διεθνές γίγνεσθαι, καθώς είναι ο μόνος που διεξάγεται επί της αυθεντικής, Ολυμπιακής Μαραθώνιας Διαδρομής. Η ευθεία των 42.195 μέτρων ξεκινάει από το Μαραθώνα, περνάει δίπλα τον Τύμβο του Μαραθώνα, διατρέχει μια σειρά δήμων της Αττικής γης και καταλήγει στην Αθήνα, μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...