Μαΐου 2013 ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Βίντεο μετανάστη σοκάρει: «Όλες οι λευκές γυναίκες μας ανήκουν»



Μια γυναίκα λευκή που περπατάει στους δρόμους της Γαλλίας με την παρέα της, δέχεται το «φλερτ» ενός έγχρωμου μετανάστη…
Εκείνος της ζητάει το τηλέφωνό της και εκείνη του αρνείται. Τι πιο φυσιολογικό το να μην θέλει απλά μια γυναίκα να δώσει το τηλέφωνό της σε έναν άγνωστο; Αμέσως εκείνος την χτυπά με πολύ άσχημο τρόπο στο πρόσωπο και ένας ακόμη φίλος του τρέχει και την κλωτσάει.
Όλη η παρέα των έγχρωμων γελάει, ενώ ένας ακόμη άντρας εμφανίζεται μπροστά στη κάμερα και λέει ότι όλες οι λευκές γυναίκες τους ανήκουν!‼Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δείτε τι φωτο έδειχνε ο 23χρονος Αλβανός στη 13χρονη για να την εντυπωσιάσει.....



Το facebook ήταν το μέσο που χρησιμοποίησε ο 23χρονος Αλβανός dj για να πείσει την 13χρονη Χριστίνα από τα Σπάτα να εγκαταλείψει το σπίτι της και την οικογένεια της και να πάει στην Καβάλα να ζήσει μαζί του.
Οι διάλογοι που είχαν οι δυο τους στο facebook είναι αποκαλυπτικοί. Θρασύτατος ο 23χρονος μιλούσε με την μικρή σαν να είχε απέναντι του μία ενήλικη και φυσικά το ανήλικο κορίτσι εντυπωσιασμένο απαντούσε στους ίδιους τόνους.
Τα ερωτόλογα στο facebook στις 18 Απριλίου...
Mario Aiazi: «γιατί αγάπη μου σε άφησα εγώ;»
13χρονη: «Οχι δεν με άφησες αλλά πρόσεξε μην το κάνεις...»
Mario Aiazi: «χααα ματάκια μου όμορφα. Το φεγγάρι είναι πιο κοντά γιατί μαζί σου τφτάνω πιο μακριά»
13χρονη: «Ναι όντως.., να είμαι απλά μαζί σου και καταφέρνω τα ΠΑΝΤΑ...»
Mario Aiazi: «ομορφιάααα μουυυυ»
Οι φωτογραφίες με τις βαλίτσες γεμάτες δολάρια που ανέβαζε ο 23χρονος
Ο νεαρός dj από τυην Αλβανία είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook φωτογραφίες με βαλίτσες γεμάτες δολάρια και πόζαρε δίπλα τους λες και ήταν ο πιο διάσημος, πλούσιος ράπερ της Γης. Αυτές οι εικόνες σε συνδυασμό με τα ερωτικά λόγια που έλεγε στην 13χρονη ήταν τα όπλα του για να πείσει το ανήλικο κορίτσι ότι θα του προσφέρει μία πλούσια και άνετη ζωή. Κάπως έτσι την έπεισε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να πάει να τον βρει. προφανώς τα δολάρια ήταν ψεύτικα, αλλά αυτά δεν μπορούσε να το γνωρίζει ενα παιδί 13 ετών.


Αντώνης Ρέμος: "Ανέκαθεν φτωχός ήμουν. Κάποια στιγμή πλούτισα και τώρα πια είμαι πλούσιος σε χρέη"...



Ο Αντώνης Ρέμος μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την ενασχόλησή του με τον Ηρακλή, που τον οδήγησε στην οικονομική καταστροφή αλλά και πώς είναι σήμερα τα οικονομικά του αποκαλύπτοντας πως αν δεν τραγουδήσει θα χάσει ότι έχει και δεν έχει!
«Όταν εγώ μπήκα στον Ηρακλή, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο άσχημα θα έμπλεκα. Ήμουν ανέκαθεν φίλαθλος αυτής της ομάδας – την αγαπούσα – και το μυαλό μου, όσο πονηρό και νοσηρό και αν ήταν, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν έτσι.
Ίσως γιατί δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι όλο αυτό το πράγμα που λέγεται ποδόσφαιρο στηρίζεται σε ένα ψέμα και υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί συμφέροντα. Το ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί συμφέροντα εξουσίας – των οργανωμένων φιλάθλων, των παραγόντων, των κομμάτων, οποιουδήποτε εμπλέκεται», είπε στο περιοδικό esquire και συνέχισε αποκαλύπτοντας πως έχει χρέη: «Ο πατέρας μου ήταν σιδεράς οικοδομών και η μητέρα μου καθαρίστρια σε νοσοκομεία. Ήμασταν μια φτωχή οικογένεια – όταν χώρισαν οι δικοί μου, ένα σπίτι που είχαμε στον Λαγκαδά το ξεπλήρωνα εγώ μέχρι τα 17 – 18 μου. Ανέκαθεν φτωχός ήμουν. Κάποια στιγμή πλούτισα και τώρα πια είμαι πλούσιος σε χρέη...
Έχω τραγουδήσει και έχω δουλέψει περισσότερο από κάθε άλλον τραγουδιστή και δεν φοβάμαι να το πω, το λέω στα ίσια. Ακόμα και αν αφήσουμε απ' έξω την περίοδο πριν κατέβω στην Αθήνα, αν πάρουμε την καριέρα μου από το 1996, όταν έβγαλα τον πρώτο μου δίσκο, έχουν περάσει 16 χρόνια, στα οποία δούλευα χειμώνα – καλοκαίρι σε μαγαζιά και συναυλίες.
Τραγούδαγα και συνέχισα να τραγουδάω γιατί ήμουν πολύ πωρωμένος με το τραγούδι και γιατί έπαιρνα πάρα πολλά χρήματα. Σήμερα, μετά το λάθος της ζωής μου, τραγουδάω γιατί πρέπει να τραγουδήσω. Δεν μπορώ να μην τραγουδήσω – οι υποχρεώσεις μου γίνανε τέτοιες, που, αν δεν τραγουδήσω, θα χάσω ό,τι έχω και δεν έχω».

«Χειροπέδες» σε δασκάλα που έκανε σεξ...με σκύλο



Σοκ στην τοπική κοινωνία του Μέριλαντ, όπου η δασκάλα δίδασκε σε φοιτητές με ειδικές ανάγκες...Με την κατηγορία της κτηνοβασίας συνελήφθη μία δασκάλα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ...η οποία φέρεται να συμμετείχε σε σεξουαλικά όργια με το σκύλο της τον Αύγουστο του 2008.
Αν και η κατηγορία αφορά στο παρελθόν, η 45χρονο συνελήφθη τώρα, καθώς η αστυνομία χρειάστηκε να κάνει μια έρευνα στο σπίτι της και τυχαία ανακάλυψε φωτογραφίες και βίντεο από τις αηδιαστικές πράξεις της.
Αν και η Stephanie Mikles αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, το σχολείο στο οποίο εργάζεται την απομάκρυνε, προκειμένου να ελέγξει την υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει δέκα χρόνια φυλακή και πρόστιμο 1.000 δολαρίων.
Για την ιστορία, ο σκύλος εξακολουθεί να ζει με την οικογένεια.

Πώς ήταν η Χριστίνα Μουστάκα έξι χρόνια πριν



Πολύ πριν μας συστηθεί ως ένα από τα κορίτσια της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» η Χριστίνα Μουστάκα εργαζόταν ως μοντέλο.
Στην αρχή της καριέρας της η εντυπωσιακή μελαχρινή παρουσίαζε μαγιό στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Από τότε η μεσογειακή της ομορφιά καθήλωνε τα βλέμματα όλων και ιδιαίτερα των αντρών ωστόσο οι αλλαγές στο σώμα της είναι εμφανείς.
Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από την εκπομπή «Καφές με την Ελένη» στις 12 Ιουνίου του 2007.




Σε κουφάλα δέντρου εντοπίστηκε ο 23χρονος Αλβανός



Στην κουφάλα ενός δέντρου στην περιοχή Λουτρά Καβάλας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής ο 23χρονος Μάριον Αγιάζι, τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία για την υπόθεση της εξαφάνισης της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά.
Την περιοχή στην οποία θα έπρεπε να επικεντρωθούν οι έρευνες υπέδειξε στους αστυνομικούς ο πρώην εργοδότης του Μάριον. Όπως είπε στους αστυνομικούς τα Λουτρά Καβάλας ήταν εκεί όπου πήγαινε συνήθως τα πρόβατα.
Αυτή ήταν η δεύτερη και καθοριστικότερη συμβολή του πρώην εργοδότη του 23χρονου στη σύλληψη του Αγιάζι. Το βράδυ της Πέμπτης τον είχε πείσει να έρθει από το σπίτι του για να του δώσει φαγητό αλλά παρά την ενέδρα που του έστησαν οι αστυνομικοί, ο 23χρονος κατάφερε να ξεφύγει καθώς τους αντιλήφθηκε έγκαιρα αν και υποχρεώθηκε να αφήσει πίσω του τη μικρή Χριστίνα.
Η 13χρονη, πάντως, από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης επιμένει ότι πήγε στην Καβάλα με τη θέλησή της και δεν έπεσε θύμα απαγωγής από τον 23χρονο. «Πήγα με τη θέλησή μου. Μην τον κυνηγάτε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η ανήλικη, η οποία κράτησε πεισματικά κλειστό το στόμα της όταν ρωτήθηκε πού χώρισαν οι δρόμοι τους, θέλοντας να τον προστατεύσει από τη σύλληψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη υποστηρίζει ότι πήγε με τη θέλησή της και ότι δεν την απήγαγε ο Μάριον. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι δε γνωρίστηκαν στο Facebook πριν από δύο χρόνια αλλά πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, η 13χρονη και ο 23χρονος διατηρούσαν επαφές μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.
Η 13χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τον Αγιάζι, την περασμένη Δευτέρα, στην Καβάλα, όπου είχαν δώσει ραντεβού. Ταξίδεψε μάλιστα μόνη της από την Αθήνα μέχρι εκεί με υπεραστικό λεωφορείο μέσω Θεσσαλονίκης.
Από εκείνη τη στιγμή οι δυο τους εξαφανίστηκαν στο Παγγαίο. Κοιμόντουσαν στην ύπαιθρο και ζούσαν χάρη στο φαγητό που τους έδινε ο πρώην εργοδότης του 23χρονου.
Η αστυνομία είχε εντοπίσει από το βράδυ της Δευτέρας το στίγμα του κινητού της 13χρονης στην περιοχή των Λουτρών, όταν εκείνη τηλεφώνησε στην καλύτερή της φίλη για να την καθησυχάσει πως είναι καλά. Δεν μπορούσαν να τους βρουν όμως, γιατί ο 23χρονος γνώριζε πολύ καλά την περιοχή.
Η Χριστίνα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενείς της.


Τραγωδία στην Αίγυπτο με μεξικανούς τουρίστες



Επτά Μεξικανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 22 τραυματίστηκαν σήμερα όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο.
Το λεωφορείο μετέφερε τους τουρίστες στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης όταν, για άγνωστο λόγο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανατράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Σαρμ ελ Σέιχ, του Νταχάμπ και της Νουέιμπα.
Τα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Αίγυπτο και συνήθως οφείλονται στην απροσεξία των οδηγών ή στο κακοσυντηρημένο οδόστρωμα.

Ξεκινά η καταβολή προνοιακών επιδομάτων



Την απόφαση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου - Απριλίου, συνολικού ποσού 118.450.591,86 ευρώ υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 180.000 περίπου και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους Δήμους της χώρας.

«Θα θηλάζω το γιο μου μέχρι να πάει Πανεπιστήμιο»!



Είπαμε να αγαπάει τον γιο της, αλλά αυτή το παράκανε... Ο λόγος για την Shakira, η οποία εξέφρασε την επιθυμία της να θηλάζει τον μοναχογιό της Milan μέχρι αυτός να πάει Πανεπιστήμιο!
«Ο θηλασμός είναι μια από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου... Το λατρεύω και δεν μπορώ να σταματήσω να το κάνω. Νομίζω πως θα συνεχίσω να θηλάζω το γιο μου μέχρι να πάει Πανεπιστήμιο. Είμαι εθισμένη!», εξομολογήθηκε η 36χρονη Κολομβιανή σταρ.
Στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο θηλασμός τη βοήθησε να χάσει τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης.
«Νομίζω πως βοηθά πολύ. Έχω χάσει σχεδόν όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης και είμαι πολύ κοντά στο να φτάσω στο κανονικό μου βάρος».

Η Καίτη Γαρμπή ζηλεύει τον Διονύση Σχοινά



Για το γάμο της με τον Διονύση Σχοινά και τον γιο τους Δημήτρη, μίλησε η Καίτη Γαρμπή στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη».
«Ο γάμος σκοτώνει ότι δεν υπάρχει και ενισχύει αυτά που υπάρχουν. Ενισχύει την αγάπη, τον θαυμασμό, την συντροφικότητα και τα κάνει πιο δυνατά» είπε η γνωστή τραγουδίστρια για την σχέση και τον γάμο της με τον σύζυγό της λίγο πριν το πάρτι γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού στην παραλιακή.
Μάλιστα η Καίτη Γραμπή σχολίασε και τη δήλωση του Διονύσης Σχοινά πριν λίγες μέρες, που είπε πως ο γάμος του «έκανε κακό» την καριέρα του.
«Αλήθεια λέει γιατί θυμάμαι ότι όταν άκουσαν ότι παντρεύεται, χαρακτηριστικά είπαν ότι σκίσανε τις αφίσες από τα δωμάτιά τους. Είχε μεγάλη επιτυχία, είναι κούκλος και ήταν όλα τα κοριτσάκια ερωτευμένα μαζί του. Λογικό ήταν».
Μιλώντας για τον γιο που απέκτησε από τον γάμο της με τον Διονύση Σχοινά, Δημήτρη, η Καίτη Γαρμπή είπε:
«Ο Δημήτρης είναι 13,5. Με περνάει και στο ύψος πια. Παίζει πολύ καλό πιάνο και τραγουδάει πολύ καλά, νομίζω δε θα το γλιτώσω (σ.σ. να ασχοληθεί με το τραγούδι)».
Τέλος, παραδέχτηκε πως ζηλεύει τον Διονύση Σχοινά αλλά αυτό δεν είναι κάτι που την ενοχλεί. «Χαίρομαι γι' αυτό, δείχνει ότι η σχέση μας είναι δυνατή ακόμα» συμπλήρωσε.

Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στην Πολωνία



Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Πολωνία, με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη επέμβαση έγινε στο ταχύτερο χρονικό διάστημα που έχει γίνει ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο 33χρονος λήπτης υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση δέρματος και οστών, τρεις εβδομάδες μετά το εργατικό ατύχημα που είχε με ένα μηχάνημα κοπής πέτρας, εξαιτίας του οποίου έχασε τη μύτη, την άνω γνάθο και τα μάγουλά του.
Η μεταμόσχευση έγινε στις 15 Μαΐου στο ιατρικό κέντρο Cancer Centre and Institute of Oncology που βρίσκεται στην περιοχή Gliwice της Πολωνίας, το μοναδικό εγκεκριμένο στη χώρα για μεταμοσχεύσεις και «ανακατασκευές» προσώπου σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και έχουν υποστεί παραμορφώσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο ασθενής που ακούει στο όνομα Grzegorz, έχει αρχίσει ήδη να προσπαθεί να καταπιεί μόνος του υγρά και να βγάζει ήχους, ενώ επικοινωνεί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με γραπτά μηνύματα.
Η μεταμόσχευση διήρκεσε 27 ώρες, ενώ δότης ήταν ένας 34χρονος άντρας.Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου που έγινε ποτέ ήταν τι 2005 στη Γαλλία, σε μια γυναίκα που υπέστη ακρωτηριασμό όταν της επιτέθηκε το ίδιο της το σκυλί, προσθέτει το δημοσίευμα.

Λεσβιακή σύρραξη επωνύμων!



Με απίστευτη χαρά και ενθουσιασμό δέχθηκαν οι Λέσβιοι δημοσιογράφοι που διαμένουν στην Αθήνα, την πρόσκληση – πρόκληση του LesvosNews.gr, για να παραβρεθούν στο «Μυτιληνιό Τραπέζι», που θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 21.30, στη «Θαλασσινή Αύρα» των Λέσβιων στην καταγωγή, Αφών Παυλιδέλλη.
30 και πλέον Λέσβιοι άνθρωποι των ΜΜΕ, θα βρεθούν για πρώτη φορά σε ένα κοινό «Μυτιληνιό Τραπέζι».
Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται με σκοπό να βρεθούν όλοι οι συμπατριώτες δημοσιογράφοι, αλλά και άνθρωποι που εργάζονται στα ΜΜΕ, σε ένα κοινό τραπέζι, όπου μεταξύ Μυτιληνιού ούζου και παραδοσιακών Λεσβιακών μεζέδων, να ανταλλάξουν τις απόψεις τους και να γνωριστούν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους.
Στόχος του LesvosNews.gr, είναι να «ενεργοποιήσει» τους συμπατριώτες, ώστε να προβληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο τόπος και τα προβλήματα που απασχολούν την ακριστική περιοχή.
Να σημειώσουμε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζουν το Επιμελητήριο Λέσβου, όπως και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.
Αναλυτικά, στο «Μυτιληνιό Τραπέζι» έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν οι ανάμεσα σ΄ άλλους οι:
Αγγελής Στρατής
Γερμανού Ναταλία
Γκαγκάκη Κατερίνα
Δουκακάρου Λίζα
Καλπάκη Μαρία
Καραστεφανής Δημήτρης
Λιαρέλλης Στρατής
Μαλέλης Σταμάτης
Μιχαλλέλης Δημήτρης
Μολυβιάτη Νόρα
Παπαδημητρίου Παύλος
Παπαδόπουλος Λευτέρης
Παπαδόπουλος Νότης
Παπαπαναγιώτου Μαρία
Παπουτσάνης Γιάννης
Σαμαράς Χρήστος
Σταματέρη Μαρία
Χιώτης Βασίλης
Χρουσαλά Μαρριέτα

Κούρκουλου - Βαρδινογιάννη παρουσίασαν τις ευφάνταστες κολεξιόν τους!



Tις καλοκαιρινές συλλογές ρούχων τους παρουσίασαν δύο χρυσές κληρονόμοι, η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση και η Μαριάννα Γουλανδρή - Βαρδινογιάννη.
Οι δύο νεαρές κυρίες υποκλίθηκαν στο χειροκρότημα του κοινού για τις νέες τους δημιουργίες, που σε παραπέμπουν σε χολυγουντιανή μόδα.
Φρέσκες και αέρινες, παρουσίασαν τις νέες τους συλλογές με πλήθος επωνύμων να δίνουν το δυναμικό παρών. Νέες, ωραίες και ανεχόρμενα ταλέντα στον χώρο της μόδας!



Διαγραφή 75 της εκατό χρέους σε δανειοληπτή στη Δράμα



Το Ειρηνοδικείο Δράμας αποφάσισε τη διαγραφή του 75% της οφειλής και την εξαίρεση του αυτοκινήτου του 30χρονου δανειολήπτη, ο οποίος είχε λάβει δάνειο ύψους 42.751 ευρώ. Το δικαστήριο επιδίκασε στο δανειολήπτη ποσό αποπληρωμής ύψους 12.000 ευρώ το οποίο θα κληθεί να αποπληρώσει σε βάθος τετραετίας.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αυτής της απόφασης είναι το γεγονός ότι πρόκειται για έναν νεαρό άνθρωπο ο οποίος στο ξεκίνημα της ζωής του, της προσωπικής και της επαγγελματικής του ζωής καταφέρνει μετά από αυτή τη δικαστική απόφαση να απαλλαγεί από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος.

Τέλη Ιουνίου ξεκινά η έκδοση λογαριασμών με το χαράτσι του 2013



Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, θα ξεκινήσει η έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ ενημερώνοντας παράλληλα ότι στις 22 Ιουνίου θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) 2012. Δηλαδή θα επιστρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.
Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση για το ΕΕΤΑ 2013 είναι 15% χαμηλότερη σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ έχουν θεσπιστεί μειώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές ΕΕΤΗΔΕ 2012, η ΔΕΗ ενημερώνει ακόμη ότι:
- Αν κάποιος πελάτης εξοφλήσει εκπρόθεσμα (μετά την 22α Ιουνίου 2013) λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει ΕΕΤΗΔΕ 2012, το ποσό που θα έχει καταβληθεί για το ΕΕΤΗΔΕ θα πιστωθεί και θα εμφανιστεί διακριτά στο πρώτο λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί μετά την 22α Ιουνίου 2013, καθώς η οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012 θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία.
- Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους πελάτες επιθυμεί να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει καταβάλει για το ΕΕΤΗΔΕ 2012 νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και επίδειξη της ταυτότητάς του - ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο, μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να παραλάβει το αντίστοιχο ποσό. Για τη διευκόλυνσή τους οι συγκεκριμένοι πελάτες - πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ - είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.
Τέλος, η ΔΕΗ ζητά κατανόηση «για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης, που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος, και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι, εξ αρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή αυτή, που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία, καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων».

ΣΟΚ! Πέθανε γνωστή διαιτολόγος



Την τελευταία της πνοή άφησε την Τετάρτη η Μαρία Βουτσινά, η γυναίκα που έγινε γνωστή ως η διαιτολόγος των επωνύμων.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 από το δεύτερο νεκροταφείο και η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στον Άγιο Αντώνιο επί της Ηρακλείου και Τραλέων. Η Μαρία Βουτσινά τελείωσε το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Hascovo (στη Βουλγαρία), στον τομέα Διαιτολογία και Διατροφή.
Η βασική της όμως εκπαίδευση ολοκληρώθηκε και εμπλουτίστηκε στα 2 χρόνια της διαμονής της στο Παρίσι δίπλα σε έναν από τους καλύτερους γιατρούς (ενδοκρινολόγος – διαιτολόγος), που είχε πελατεία του, το διεθνές “jet-set”.
Εκείνη έγινε γνωστή μέσα από τις δίαιτες για επωνύμους που έδινε, ενώ είχε ανοίξει δυο γραφεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δείτε τη Σμαράγδα Καρύδη έφηβη-Συγκλονιστικά όμορφη!



Μια φωτογραφία από τα παλιά μοιράστηκε ο...πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, Ντίνος στο facebook!Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο ίδιος, η κόρη του έφηβη και και η σύζυγος του!
Οι τρεις του βρίσκονται σε ένα οικογενειακό τραπέζι!Η Σμάραγδα Καρύδη πιο όμορφη από ποτέ, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, με χαρακτηριστικά που μαγνητίζουν, αποδεικνύει ότι αν δεν διέθετε υποκριτικό της ταλέντο θα μπορούσε άνετα να έχει κάνει καριέρα ως μοντέλο!



1000 λέξεις για την αυτοδιοίκηση: Δυόμισι χρόνια μετά...



Οι δήμαρχοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ιωαννιτών και Βόλου, με αφορμή το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, αποφάσισαν από κοινού να δώσουν στη δημοσιότητα το παρόν κείμενο ως συμβολή σε μια δημόσια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Το κείμενο αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης παρέμβασης των 5 Δημάρχων έπειτα από συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη στις 16ης Σεπτεμβρίου 2011.

Το περιεχόμενο του κειμένου έχει ως εξής:
«Οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα οδήγησαν σταδιακά στη δημιουργία τοπικών πλειοψηφικών κοινωνικών ρευμάτων, που στις δημοτικές εκλογές του 2010 ανέδειξαν σε μερικούς από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας παρατάξεις και δημάρχους με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας των πολιτών.
Οι παρατάξεις αυτές, μετά την εμπειρία δυόμισι χρόνων συμμετοχής τους στη διοίκηση των δήμων με το νομοθετικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», διατηρούν τα χαρακτηριστικά ανοιχτών, συμμετοχικών και προοδευτικών κινήσεων της κοινωνίας των πολιτών και αισθάνονται δικαιωμένες για την πλουραλιστική και μεταρρυθμιστική φυσιογνωμία τους. Η φυσιογνωμία τους αυτή τις διαφοροποιεί από αμιγώς κομματικές παρατάξεις, η πορεία των οποίων διαγράφεται φθίνουσα σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο.

Οι αρχές
Πιστεύουμε ότι αυτό που δικαιώνεται είναι η βασική αρχή για την ελεύθερη έκφραση απόψεων, οι διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες των οποίων δεν αναιρούν την αποτελεσματικότητα και τη συλλογικότητα των παρατάξεών μας. Η συλλογικότητα αυτή είναι δυνατή, γιατί εδράζεται σε μια κοινή πλουραλιστική πολιτική φιλοσοφία, στις προγραμματικές αρχές της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης, της αποφυγής του κυβερνητικού και κομματικού εναγκαλισμού και των πρακτικών του πελατειακού κράτους, ενώ η ώσμωση επιτυγχάνεται με τη διαβούλευση και τη σύνθεση.
Οι δεσμευτικές αρχές μας για γενναίες μεταρρυθμίσεις, για μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διοίκηση του Δήμου, η λογική εξυπηρέτησης του πολίτη ως προτεραιότητα, δεν αποτελούν πλέον μόνο προγραμματικές διακηρύξεις. Είναι θέσεις που στηρίχτηκαν και στηρίζονται στην πράξη από την πολιτική των παρατάξεών μας στις διοικήσεις των αντίστοιχων δήμων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δουλειά μας είναι να προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες στους δημότες και ότι πρωταρχική υποχρέωση της διοίκησης είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη.

Οι προτεραιότητες
Η βαθιά και παρατεταμένη κρίση, που εξακολουθεί να διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό των τοπικών κοινωνιών, καθώς η φτώχεια και η ανεργία τείνουν να διαχέονται σε όλο και περισσότερα στρώματα, μεταβάλλει άρδην τον ρόλο και τις προτεραιότητες της αυτοδιοίκησης. Το υφιστάμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας είναι επείγουσα ανάγκη να γίνει πιο ισχυρό και αποτελεσματικό, αν θέλουμε να διατηρήσουμε μια συνεκτική τοπική κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού.
Έχει αποδειχτεί ότι το κράτος δεν είναι ικανό να διεκπεραιώσει αυτό το έργο. Είναι απόμακρο, απρόσωπο, δυσκίνητο, γραφειοκρατικό, πελατειακό και, άρα, αναποτελεσματικό. Το ηθικό και πολιτικό καθήκον της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης μόνον η αυτοδιοίκηση είναι σε θέση να το αναλάβει και ιδιαίτερα οι δήμοι, γιατί διαθέτουν τα χαρακτηριστικά της εύκολης προσβασιμότητας, της εγγύτητας, της ευελιξίας και της δυνατότητας να φτάσουν στα σπίτια, στα άτομα και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Τα πολιτικά στελέχη και οι υπηρεσίες των δήμων μας κάνουν ό,τι μπορούν σε μια περίοδο όπου οι πόροι μειώνονται δραματικά είτε γιατί το κράτος τους περικόπτει κάθε τόσο είτε γιατί πολλοί δημότες μας δεν έχουν πια χρήματα ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Εμείς, οι διοικήσεις των δήμων δεν δικαιούμαστε να ισχυριστούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι όσο θα υπάρχει έστω και ένας ανήμπορος άνθρωπος που έχει ανάγκη, που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς κοινωνική προστασία. Οφείλουμε να γίνουμε ακόμη αποτελεσματικότεροι, να αξιοποιήσουμε με καλύτερο τρόπο τις υπάρχουσες δομές, να εξορθολογίσουμε ακόμη περισσότερο τη δράση μας, να αναζητήσουμε περισσότερους εξωτερικούς πόρους, να επιχειρήσουμε ευρύτερες συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες των πολιτών, να συνεργαστούμε με όμορους δήμους για καλύτερα αποτελέσματα, να δημιουργήσουμε ισχυρότερα δίκτυα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τους αδύναμους συνδημότες μας.
Ταυτόχρονα, είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, που δεν βασίζεται στον δανεισμό και στη σπατάλη αλλά στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Έτσι, οι παρατάξεις μας τάσσονται υπέρ μιας βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, υπέρ του πλούτου μιας – απελευθερωμένης από τα παραδοσιακά εθνικά στερεότυπα- πολιτισμικής κληρονομιάς, που χρειάζεται να προβληθεί περισσότερο και να συμβάλει στην τοπική οικονομική άνθηση.
Παράλληλα, στηρίζουμε όχι μόνο την αποδοχή της διαφορετικότητας αλλά και την ανάδειξή της ως πολιτισμικής έκφρασης και ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μιας δεκτικής και ανοιχτής κοινωνίας πολιτών και είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε μορφή διακρίσεων. Το εγχείρημα για ανοιχτές, ανεκτικές και εξωστρεφείς πόλεις βασίστηκε κατά κύριο λόγο στη φυσιογνωμία των παρατάξεών μας για αποδοχή της πολύχρωμης πολιτισμικής κληρονομιάς, της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας. Οι δράσεις αυτές ικανοποιούν τις προγραμματικές διακηρύξεις μας και επιβεβαιώνουν στην πράξη την ιδεολογική και πολιτική μας αντίθεση στον ρατσισμό, στη βία, στην ξενοφοβία και στον εθνικισμό.
Όσον αφορά τον σωστό τρόπο διοικητικής λειτουργίας, οφείλουμε, -όπως στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες κοινωνίες- να υπερασπιστούμε τις αρχές της Σύγχρονης Δημόσιας Διοίκησης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, παρότι σε αυτές τις αρχές αντιστέκονται σθεναρά νεποτιστικές, πελατειακές και προσωποκεντρικές προσεγγίσεις της διαχείρισης των κοινών. Η εμπειρία συμμετοχής στη διακυβέρνηση των Δήμων μάς πείθει ακόμη περισσότερο ότι είχαμε δίκιο να αντισταθούμε στην παραδοσιακά κομματική και ρουσφετολογική διαχείριση της Τ.Α.
Οι δημοτικές παρατάξεις μας και η Διοίκηση δεν απευθύνονται απλώς στους δημότες αλλά τούς κάνουν κοινωνούς των πολιτικών τους και συνεργαζόμαστε στενά με τοπικές κινήσεις πολιτών. Οικολογικές οργανώσεις, ομάδες κοινωνικής παρέμβασης και ευαισθησίας για διάφορα προβλήματα, ομάδες μεταναστών, ΜΚΟ, εθελοντικοί φορείς συμμετέχουν ενεργά, συνεργάζονται και συνεπικουρούν τον Δήμο στο έργο του μετουσιώνοντας σε πράξη τις προγραμματικές ιδέες για κινητοποίηση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας των πολιτών.
Οι παραπάνω κοινές αρχές και ιδέες μας συνοψίζουν τη μεταρρυθμιστική και προοδευτική φυσιογνωμία των παρατάξεών μας. Επιπλέον, η θεμελιώδης θέση μας υπέρ ενός πολυεπίπεδου και ανοιχτού διαλόγου, απαλλαγμένου από ιδεοληψίες, στενότητες, τοπικισμούς, ξενοφοβία και εθνολαϊκιστικούς μύθους, συνηγορεί υπέρ μιας φιλοσοφίας που επιδιώκει τη συνεννόηση σε τοπικό, εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύουμε βαθιά σε συλλογικούς θεσμούς και επιδιώκουμε, στη βάση της ισοτιμίας και του αμοιβαίου σεβασμού, συμπράξεις, πολιτικές συμμαχίες, συμμετοχή σε τοπικά και υπερτοπικά δίκτυα κ.τ.λ., που προάγουν την καλόπιστη συνεργασία και την ειλικρινή συνεννόηση αλλά και παράγουν πολιτικά αποτελέσματα, συγκροτούν πλειοψηφικά ρεύματα και προωθούν την ηγεμονία των προοδευτικών αντιλήψεων της κοινωνίας των πολιτών.
Αυτό το κείμενο ενσυνείδητα δεν αναφέρεται στα ζέοντα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, που συζητούνται στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Αποτελεί, δυόμισι χρόνια μετά την εκλογή μας στη διοίκηση των δήμων μας, μια επαναβεβαίωση των όσων είχαμε υπογράψει το 2011 σε ένα αντίστοιχο κείμενο. Όπως και τότε, δηλώνουμε ότι η σύμπτωσή μας σε μια σειρά αξιών, αρχών και επιλογών σηματοδοτεί ένα κοινό πεδίο πολιτικής και κοινωνικής συναντίληψης, δεν αποσκοπεί στη συγκρότηση παράταξης ούτε επιδιώκει προσωπικούς στόχους.
Στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να καινοτομήσει, να αποκαταστήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες, να στηρίξει με αποφασιστικό τρόπο τις δομές και τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και να αποτελέσει πόλο δημοκρατικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής ευθύνης και μεταρρυθμιστικής προοπτικής».
Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων
Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Γιάννης Δημαράς, δήμαρχος Πατρέων
Φίλιππος Φίλιος, δήμαρχος Ιωαννιτών
Πάνος Σκοτινιώτης, δήμαρχος Βόλου

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από το Δήμο Βόλου



Πρόγραμμα επίγειας καταπολέμησης κουνουπιών εφάρμοσε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο των ενεργειών προστασίας της δημόσιας υγείας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου και αφορά την καταπολέμηση κουνουπιών σε λιμνάζοντα ύδατα, σε δεξαμενές πυρόσβεσης, σε φρεάτια και αγωγούς ομβρίων υδάτων, καθώς και σε καταλήξεις ρεμάτων.
Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών έχει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και η εκτέλεση του έργου ανατέθηκε στην ΄΄Οικοανάπτυξη Α.Ε. Περιβαλλοντικές Εφαρμογές΄΄, σε σημεία που υποδείχτηκαν από την Υπηρεσία Πρασίνου.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Π. Πελεκάνος, «οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από το μήνα Απρίλιο και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με δειγματοληψίες και εφαρμογές από εξειδικευμένο συνεργείο. Στο πλαίσιο του προγράμματος χρησιμοποιούνται σκευάσματα εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η αύξηση των περιστατικών μετάδοσης του Ιού του Δυτικού Νείλου και της ελονοσίας τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύει την ανάγκη για μέτρα πρόληψης, αλλά και για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών».
Για την πρόληψη κρουσμάτων νόσησης απαιτείται επαγρύπνηση και λήψη μέτρων που απαιτούνται για την αποφυγή ανάπτυξης εστιών κουνουπιών όπως:
1. Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα (χρόνος δράσης των εντομοαπωθητικών ουσιών κυμαίνεται από 1 – 5 ώρες).
2. Χρήση εντομοκτόνων στον αέρα (Αεροζόλ – ταμπλέτες – εξατμιζόμενο διάλυμα – Σπιράλ).
3. Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων (Ρούχα που καλύπτουν όσο περισσότερο το σώμα).
4. Αντικουνουπικά πλέγματα – Σίτες που εμποδίζουν την δίοδο κουνουπιών στα ανοίγματα των σπιτιών (παράθυρα- φεγγίτες – αεραγωγοί τζακιού) και περιοδικός έλεγχος και συντήρησή τους.
5. Χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων (όπως χρήση εντομοαπωθητικών στα βρέφη μικρότερα των 2 μηνών).
6. Απομάκρυνση στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους. Γενικά περιορισμός της χρήσης του νερού σε εξωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα υγρό μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.
7. Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει την δραστηριότητα των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων (ιδίως οροφής) δυσχεραίνει την προσέγγιση των εντόμων.
8. Καλό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια).
9. Χρήση λαμπτήρα κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).


Επιτυχημένες χορωδιακές συναντήσεις στη Νέα Αγχίαλο και στην Αγριά



Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Βόλου, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. –ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) συνεχίζοντας την παράδοση του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου, όπως και του τέως Δήμου Αγριάς, οι οποίοι είχαν θεσμοθετήσει ετήσιες χορωδιακές συναντήσεις. Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Βόλου αποτελεί ουσιαστικά «πάντρεμα» του χορωδιακών συναντήσεων Νέας Αγχιάλου και Αγριάς, με στόχο τη συνένωση των καλλιτεχνικών δυνάμεων και, εν τέλει, την ενδυνάμωση του θεσμού.
Για τη Νέα Αγχίαλο ήταν η 18η χορωδιακή συνάντηση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την απόδοση μουσικών έργων ποικίλου περιεχομένου από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος» με μαέστρο την κ. Ρεβέκκα Φελεκίδου, συνεχίστηκε με την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων με μαέστρο την κ. Ελένη Ζιάκα και η βραδιά έκλεισε με τη Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου η οποία ιδρύθηκε το 1994, είναι μικτή και αποτελείται από 50 μέλη, με πλούσια συμμετοχή σε χορωδιακά Φεστιβάλ της Ελλάδας και ποικίλο ρεπερτόριο. Τη Χορωδία διευθύνει από το 1995 ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, κ. Π.Πελεκάνος, ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού στο Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, κ. Ε.Τσάμης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Θ.Διαμαντένιας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Ε.Διαμαντένιας, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του αμφιθεάτρου, παρατέθηκε γεύμα στα μέλη των Χορωδιών, που διοργάνωσε και πρόσφερε ο Δήμος Βόλου και ακολούθησε χορός. Τα εδέσματα προσφέρθηκαν από τον Δήμο Βόλου και το γεύμα εμπλουτίστηκε με προσφορές από τα μέλη της Χορωδίας Νέας Αγχιάλου και του προέδρου των Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου Βασίλη Ασδεράκη, τους οποίους ο Δήμος Βόλου ευχαριστεί θερμά για την χορηγία τους. «Τέτοιου είδους πράξεις καταδεικνύουν ότι όλη η κοινωνία της Νέας Αγχιάλου αγκαλιάζει και υποστηρίζει με θέρμη τις πολιτιστικές και άλλες δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή», επισήμανε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Π.Πελεκάνος.
Ανάλογη επιτυχία σημείωσε και το Χορωδιακό Φεστιβάλ Αγριάς, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα, όπου συμμετείχαν η Χορωδία Γιαννιτσών και Αθύρων με μαέστρο τον Απόστολο Τσέρνο, η Χορωδία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με μαέστρο τον Ηρακλή Παναγόπουλο, αλλά και η Μικτή Χορωδία Αγριάς η οποία ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο γνωστός μαέστρος κ.Βλάσης Μαστρογιάννης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας Σ.Χαλκιάς, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς Γρ.Σελημάς και πλήθος κόσμου.

Αξέχαστη έχει μείνει η Ελλάδα στη Bar Refaeli



Αξέχαστη έχει μείνει η Ελλάδα στη Bar Refaeli, καθώς το μοντέλο ανέβασε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται να απολαμβάνει τον ήλιο της χώρας μας.
«Just breath» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας όπου σημειώνεται σαν τοποθεσία η Ελλάδα, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για το μέρος.
Το διάσημο μοντέλο βρέθηκε στην Ελλάδα το προηγούμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν η φωτογραφία είναι περσινή ή η Bar Refaeli δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις ομορφιές της χώρας μας και αποφάσισε να την επισκεφτεί για δεύτερη χρονιά.
Δείτε τη φωτογραφία...

Νεκρή η γυναίκα που αγνοούνταν στην Καμπή



Nεκρή εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο Λούρο ποταμό, η 33χρονη γυναίκα που είχε εξαφανιστεί προχθές το απόγευμα από το χωριό Καμπή της Άρτας.
Το άψυχο σώμα της μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, βρέθηκε μέσα στο ποτάμι και σε απόσταση 500 μέτρων από την γέφυρα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, την είχαν δεί να κινείται. Η υπόθεση συγκλονίζει την μικρή κοινωνία του χωριού όπου ζούσε με την οικογένεια της.

Το σπάνιο μανιτάρι που… αιμορραγεί!



Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του!
Ακήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες «μανιτάρι που αιμορραγεί», «δόντι που αιμορραγεί», «δόντι του διαβόλου» αλλά και «φράουλες με κρέμα γάλακτος»! Ο λόγος είναι βέβαια προφανής και οφείλεται στην ασυνήθιστη όψη του μανιταριού.
Σχεδόν εξ ολοκλήρου λευκό («καπέλο» και «πόδι»), το εντυπωσιακό αυτόμανιτάρι φέρει στην επιφάνειά του κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα, δίνοντας την εντύπωση στο θεατή ότι ο εν λόγω μύκητας… αιμορραγεί από παντού!

Ηθοποιός και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης!



​Πολύ μιούζικαλ θα πέσει φέτος τον χειμώνα! Το θέμα βέβαια είναι αν ο Έλληνας είναι εκπαιδευμένος σε τέτοιου είδους υπερθεάματα, αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία...
Μετά τη Ζέτα Μακρυπούλια λοιπόν, η οποία έκλεισε να πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ «Μερικοί το προτιμούν καυτό» με τον Σταμάτη Φασουλή, έρχεται και η σειρά του συντρόφου της, Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Ναι, ναι το καλό παιδί της πίστας και ιδιαίτερα αγαπητός Έλληνας καλλιτέχνης, αποδέχτηκε πρόταση που του έγινε και από τον ερχόμενο Χειμώνα θα πρωταγωνιστεί επίσης σε μιούζικαλ, την «Annie» μαζί με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Ντορέττα Παπαδημητρίου.
Ο λαοφιλής τραγουδιστής θα κάνει το ντεπούτο του και ως ηθοποιός. Λέτε το λαμπερό ζευγάρι να το επηρέασε τόσο πολύ η οικονομική κρίση, που κάνει επαγγελματικά ανοίγματα πάσης φύσεως; Άντε και σε διαφήμιση μαζί, να τους ευχηθούμε!

Βυθίζεται στην ανεργία ολόκληρη η Ε.Ε. - Πρώτη και πάλι η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα



Νέο ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο σκαρφαλώνοντας στο 12,2% από 12,1% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά είναι πρώτη στη λίστα με δείκτη 27%, ενώ κατέχει επίσης την πρώτη θέση και στην ανεργία των νέων με ποσοστό 62,5%.
Αναλυτικότερα, για την Ε.Ε. των «27» ο δείκτης ανεργίας ήταν στο 11%, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ενώ να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2012 η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν στο 11,2%, ενώ στην Ε.Ε. στο 10,3%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, συνολικά 26,588 εκατ. άντρες και γυναίκες στην Ε.Ε. εκ των οποίων οι 19,375 εκατ. στην Ευρωζώνη, δεν μπορούσαν να βρουν εργασία τον Απρίλιο. Μεταξύ των κρατών μελών, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας καταγράφηκαν στην Ελλάδα (27,0% το Φεβρουάριο του 2013), Ισπανία (26,8%) και Πορτογαλία (17,8%), ενώ τα χαμηλότερα στην Αυστρία (4,9%), Γερμανία (5,4%) και Λουξεμβούργο (5,6%). Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η ανεργία αυξήθηκε σε 18 κράτη μέλη και υποχώρησε σε εννέα.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ελλάδα (από 21,9% σε 27,0% μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2013), την Κύπρο (από 11,2% σε 15,6%),την Ισπανία (από 24,4% σε 26,8%) και την Πορτογαλία (από 15,4% σε 17,8%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στη Λετονία (από 15,5% σε 12,4% από το α΄ τρίμηνο του 2012 στο α΄ τρίμηνο του 2013), την Εσθονία (από 10,6% σε 8,7% μεταξύ Μαρτίου 2012 και Μαρτίου 2013) και την Ιρλανδία (από 14,9%σε 13,5%).

Η ανεργία στους νέους
Συνολικά 5,627 εκατ. νέοι (κάτω των 25) ήταν τον Απρίλιο άνεργοι, εκ των οποίων οι 3,624 εκατ. στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Από τον Απρίλιο του 2012, η ανεργία των νέων αυξήθηκε κατά 100.000 στην Ε.Ε. και κατά 188.000 στην Ευρωζώνη.
Τον Απρίλιο η ανεργία των νέων έφτασε το 23,5% στην Ε.Ε. και το 24,4% στην Ευρωζώνη σε σύγκριση με 22,6% και για τις δύο ζώνες τον Απρίλιο του 2013. Στην Ελλάδα καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων (62,5% το Φεβρουάριο του 2013, ενώ ακολούθησε η Ισπανία (56,4%), η Πορτογαλία (42,5%) και η Ιταλία (40,5%). Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γερμανία (7,5%), την Αυστρία (8,0%) και την Ολλανδία (10,6%).

ΤΩΡΑ - Συνελήφθη ο 23χρονος στην Καβάλα



Συνελήφθη ο 23χρονος που κατηγορείται για την αρπαγή της 13χρονης Χριστίνας.
Θυμίζουμε, ότι η 13χρονη Χριστίνα εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Το σημείο που σκότωσε τη φίλη του ο Πιστόριους



Φωτογραφίες από τη γεμάτη αίματα τουαλέτα όπου ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του το Φεβρουάριο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό οι εικόνες αυτές θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υπεράσπισή του όταν ο νοτιοαφρικανός αθλητής παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης την Τρίτη.
Οι εικόνες δείχνουν την πόρτα της τουαλέτας δίπλα σε ένα ντους και δυο αυτοκόλλητες ταινίες που έχει τοποθετήσει η αστυνομία στα σημεία που άφησαν τα ίχνη τους οι σφαίρες, στο ύψος κάτω από το χερούλι της πόρτας.
«Είναι πιθανό η υπεράσπιση του Πιστόριους να υποστηρίξει ότι αυτό ενισχύει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του SkyNews.
Το ύψος των σημείων στα οποία κατέληξαν οι σφαίρες έχει μεγάλη σημασία για την απόδειξη της ενοχής του Πιστόριους, καθώς η βαλλιστική έρευνα είναι αυτή που θα αποφανθεί ποια ήταν η γωνία σκόπευσης και εάν ο Πιστόριους όταν πυροβόλησε φορούσε τα προσθετικά μέλη του.
Ο Πιστόριους στην κατάθεσή του ενώπιον δικαστή το Φεβρουάριο υποστήριξε ότι σκότωσε τη Ρίβα Στέενκαμπ κατά λάθος, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη που είχε μπει στην τουαλέτα. Υποστήριξε ακόμα ότι μέσα στον πανικό του δεν είχε το χρόνο να φορέσει τα προσθετικά μέλη του και ότι αργότερα κατάλαβε ότι είχε πυροβολήσει τη φίλη του. Στο δικαστή είπε ακόμα ότι προσπάθησε να τη σώσει σπάζοντας την πόρτα με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και στη συνέχεια καλώντας βοήθεια.

Η 13χρονη στους αστυνομικούς: Ήθελα και πήγα. Αφήστε τον ήσυχο



Μόνη της ταξίδεψε μέχρι την Καβάλα η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στα Σπάτα από την περασμένη Κυριακή.
Σκοπός της ήταν να συναντήσει τον 23χρονο Μάριον Αγιάζι, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη υποστηρίζει ότι πήγε με την θέλησή της και ότι δεν την απήγαγε ο 23χρονος.
«Ήθελα και πήγα μαζί του. Αφήστε τον ήσυχο», ανέφερε στους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη δασική περιοχή όπου κρύβεται ο 23χρονος Μarjon Ajazi, αλβανικής καταγωγής, με τον οποίο έφυγε το κορίτσι, προκειμένου να συλληφθεί. Ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για απαγωγή ανηλίκου.

Άντα Λιβιτσάνου: Αποκαλύπτει την άγνωστη μάχη της με τον καρκίνο!



Η σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε, την...έκανε να μιλήσει ανοιχτά στο λογαριασμό της στο facebook με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο.
Ο λόγος για την Άντα Λιβιτσάνου που έδωσε πρόσφατα μάχη με τον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυροειδούς που αφαίρεσε και θέλησε να παρακινήσει τον κόσμο να κάνει προληπτική εξέταση θυρεοειδούς μέσα από το κείμενο που ανέρτησε στο προφίλ της στο Facebook.
Η ηθοποιός που συμμετέχει στο “Your Face Sounds Familiar” με το κείμενο “Ada vs thyroid 1-0” μίλησε για το χειρουργείο που έκανε και την αφαίρεση του κακοήθη όζου που είχε στον θυρεοειδή κάτι που ανακάλυψε τυχαία, μετά από ένα προληπτικό υπέρηχο.
“Είμαι περήφανη για κάθε τραύμα και για κάθε ράμμα το οποίο δείχνει νίκη. Το νέο μου σημάδι από το χειρουργείο θα το φοράω σαν παράσημο απέναντι στον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυρεοειδούς που αφαίρεσα.
Το μοιράζομαι μαζί σας γιατί για τρελή μου τύχη το ανακάλυψα τυχαία κάνοντας έναν υπέρηχο προληπτικό. Ηθικό δίδαγμα: η πρόληψη σώζει ζωές. Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε την υγεία μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μετά τη διάγνωση και την πλήρη άγνοιά μου με μεγάλη θλίψη έμαθα ότι τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς μετά το Τσέρνομπιλ εκτινάχθηκαν στο 70% πάνω. Θύματα; Όλοι εμείς.
Σας το κοινοποιώ για να σας παρακινήσω να κάνετε προληπτικούς ελέγχους. Ένας υπέρηχος μπορεί να σας σώσει.
Υγεία και φως σε όλους.
Με αγάπη,
Άντα"

Παρα τρίχα τη γλίτωσε ο Κώστας Μηλιωτάκης!



Τι μπορεί να συμβεί εντελώς ξαφνικά; Πώς μπορεί μια στιγμή ν΄ αλλάξει για πάντα τη ζωή σου; Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές. Ευτυχώς για τον Κώστα Μηλιωτάκη, ο οποίος αποδείχτηκε ότι είχε άγιο.
Ο νεαρός μουσικοσυνθέτης βρισκόταν σε καφέ της Γλυφάδας μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του στιχουργό Δημήτρη Τσάφα και μια φίλη τους.
Η συζήτηση ανάμεσα σε άλλα περιστράφηκε σε μια περιπέτεια που είχε η φίλη τους με νοσοκομεία και γιατρούς. Η κουβέντα βάρυνε και ο Κώστας αισθάνθηκε άβολα. Γιατί; Διότι εδώ και περίπου έναν μήνα είχε ένα πόνο στο σημείο πάνω απο τη βουβωνική χώρα.
Αποφάσισε μετά την κουβέντα να πάει σε Νοσοκομείο στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και να δει τον γιατρό του.
Αμέσως υπεβλήθη σε εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ένα βήμα πριν την περιτονίτιδα καθώς το σκουλήκι είχε σκάσει και έκοβε βόλτες.
Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Οι γιατροί τον πέρασαν στο χειρουργείο. Υπεβλήθη σε επέμβαση χθες αργά το βράδυ και σήμερα αναρρώνει στο δωμάτιό του.