Πρόταση συμμετοχής του Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα τουρισμού “Senior Winter Sun” ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πρόταση συμμετοχής του Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα τουρισμού “Senior Winter Sun”

volos


Κατατέθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου (ΑΝΕΒΟ) πρόταση συμμετοχής του Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της τουριστικής κινητικότητας στην Ευρώπη με τίτλο “Senior Winter Sun”. Το project, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού για τις εταιρίες και τη βιομηχανία, έχει ως στόχο να λειτουργήσει καταλυτικά στη δημιουργία διακρατικών συνεργειών, μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων φορέων, στον τομέα του τουρισμού, ώστε να δημιουργηθούν τουριστικά πακέτα για ηλικίες άνω των 55 ετών, τα οποία θα υλοποιούνται σε σεζόν χαμηλής κινητικότητας (low season), συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.


Την κοινοπραξία απαρτίζουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς 4 ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία), μεταξύ των οποίων υπογράφηκε συμβόλαιο συνεργασίας, ετοιμάστηκε συνολική πρόταση και κατατέθηκε προς αξιολόγηση. Για τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα, ομόφωνη ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΒΟ, η οποία και προετοίμασε τη σχετική πρόταση, σε συνεργασία με τους εταίρους.


Ο συνολικός  προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 340.000 ευρώ και, εάν εγκριθεί η πρόταση, το ποσό αυτό θα μοιραστεί στα μέλη της κοινοπραξίας με βάση συγκεκριμένο ποσοστό, ως αποζημίωση για την μέχρι τώρα εργασία, αλλά και ως χρηματοδότηση που αφορά την υποστήριξη των επόμενων δράσεων, μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της φάσης του project. Εν  συνεχεία, θα ακολουθήσει ένα διάστημα 18 μηνών «ωρίμανσης» του προγράμματος, κατά το οποίο θα «δέσει» η κοινοπραξία  μεταξύ της, θα καταρτιστούν τα τουριστικά πακέτα, θα «δοκιμασθούν», θα προβληθούν και θα δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις ώστε το πρόγραμμα αξιόπιστα να περάσει στην επόμενη 3ετή φάση της «κατά κεφαλήν» επιδότησης. Τέλος, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του project θα γίνει επίσημη προβολή του προγράμματος της κοινοπραξίας, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε τελική φάση, θα γίνει η κατά κεφαλήν επιδότηση.


Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επικύρωση της συμμετοχής του Δήμου Βόλου σε μία ακόμη δράση τουριστικής ανάπτυξης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Για ακόμη μια φορά δίνουμε δυναμικά το «παρών» στην προσπάθεια δημιουργίας ισχυρών προϋποθέσεων ανάπτυξης για την περιοχή μας. Εξάλλου, ως Δημοτική Αρχή, βασίζουμε το σχεδιασμό για την τουριστική προβολή της πόλης μας, σε στοχευμένες, σύγχρονες μορφές τουρισμού».



Πρόταση συμμετοχής του Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα τουρισμού “Senior Winter Sun”

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...