Δυναμικά παρούσα η Χορωδία της Αγριάς ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Δυναμικά παρούσα η Χορωδία της Αγριάς

xorodia


Η Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς του Δήμου Βόλου ξεκίνησε τις πρόβες της για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014, κατά τη οποία προγραμματίζει να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο φιλόμουσο κοινό της περιοχής, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε κάθε της εμφάνιση.


Η χορωδία ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από την Αγριά και τον υπόλοιπο Δήμο Βόλου, οι οποίοι συμμετέχουν στο σχήμα με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Ο καταξιωμένος  μαέστρος κ. Βλάσης Μαστρογιάννης, έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας τα 18 χρόνια δημιουργικής και ανοδικής της πορείας. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η χορωδία έλαβε μέρος σε πολλά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο, εξάλλου, της κοινωνικής της προσφοράς προς την τοπική κοινωνία, δίνει κάθε χρόνο συναυλίες τα έσοδα των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της περιοχής, αφού έχει καθιερώσει την ετήσια διοργάνωση της Χορωδιακής Συνάντησης Αγριάς, με τη συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει όλα τα είδη τραγουδιών, από κλασσικά, βυζαντινά, παραδοσιακά, έντεχνο και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, μέχρι καντάδες, αποσπάσματα από οπερέτες κ.λ.π.


Με την έναρξη της χορωδιακής χρονιάς πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των χορωδών με τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ.Σωτήρη Χαλκιά, τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου κ. Π.Μαβίδη και το μέλος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς κ.Γ.Σελημά, για τα θέματα της χορωδίας και τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων. Στόχος ήταν, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., να βεβαιωθούν οι συμμετοχές της Χορωδίας στο εορταστικό πρόγραμμα και στις καθιερωμένες συναντήσεις της άνοιξης. Ενόψει αυτού του προγραμματισμού η Χορωδία απευθύνει κάλεσμα σε συμπολίτες κάθε ηλικίας που επιθυμούν να ενταχθούν στο χορωδιακό σχήμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο κινητό τηλέφωνο 6945 984628 για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες των προβών και τη διαδικασία ακρόασης των εθελοντών χορωδών.


 



Δυναμικά παρούσα η Χορωδία της Αγριάς

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...