Το ρολόι που σου λέει πότε θα πεθάνεις ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το ρολόι που σου λέει πότε θα πεθάνεις

roloi


Κάποιοι το ονόμασαν και ρολόι του  θανάτου, αλλά ας μην είμαστε μακάβριοι. Το tikker, όπως λέγεται είναι ένα δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ.


Ο εφευρέτης του το ονομάζει μάλιστα αλλιώς , το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή, όπως ισχυρίζεται, ο στόχος που το σχεδίασε, είναι να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι σύντομη και συνεπώς κάθε στιγμή θα πρέπει να την χαίρονται σαν να είναι η τελευταία.

Για να … δουλέψει το ρολόι δεν θέλει ακριβώς… κούρδισμα. Ο υποψήφιος ιδιοκτήτης πρέπει να συμπληρώσει ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο για το προσωπικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό του, την ηλικία του, το βάρος του, τις συνήθειές του και ειδικά σε ό,τι αφορά το κάπνισμα και το αλκοόλ, αλλά και στοιχεία όπως το πόσο συχνά γυμνάζεται.

Με τον τρόπο αυτό ένα λογισμικό βασισμένο σε ιατρικές μελέτες που αναφέρουν πως όλα τα παραπάνω επηρεάζουν τη ζωή και την υγεία ενός ανθρώπου υπολογίζει την ημερομηνία του θανάτου.

Ο υπολογισμός βέβαια είναι αρκετά επισφαλής, κάποιοι μάλιστα μιλούν για αυθαίρετα συμπεράσματα… πολλοί πάντως που θα ήθελαν μια… γνώμη ίσως και να το αγοράσουν.




Το ρολόι που σου λέει πότε θα πεθάνεις

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...