Πέθανε μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός... ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πέθανε μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός...

 


 



Η σπουδαία ηθοποιός Μιράντα Οικονομίδου, που υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών…


Η Μιράντα Οικονομίδου γεννήθηκε το 1920 στην Αθήνα και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η πρώτη της εμφάνιση ήταν το 1943 στην παράσταση της Λυρικής Σκηνής «Μία νύχτα στη Βενετία». Ακολούθησε το ντεμπούτο της στο Εθνικό με έργα του Μολιέρου «Ο κύριος Ντε Πουρσονιάκ» και «Ο Ταρτούφος».


 




Σπούδασε με υποτροφία του γαλλικού κράτους στο Παρίσι και το 1946 επέστρεψε στη σκηνή του Εθνικού, όπου παρέμεινε έως το 1954.

Το 1963 ξεκίνησε τη μακρόχρονη θητεία της στο ΚΘΒΕ με τον «Ματωμένο γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ενώ συμμετείχε συνολικά σε 51 παραστάσεις. Ο τελευταίος ρόλος της στο ΚΘΒΕ ήταν η Έντνα στο έργο του Έντουαρντ Άλμπη «Μία ευαίσθητη ισορροπία».

Συμμετείχε στη σειρά Θέατρο στο Ραδιόφωνο το 1976, στο έργο «Τόπο στα νιάτα». Στην τηλεόραση ερμήνευσε τη μάνα στη σειρά της ΥΕΝΕΔ του 1982 «Ο Φονιάς», βασισμένη στο έργο του Βιζυηνού «Ποίος ήτο ο φονεύς του αδελφού μου».

Η Μιράντα Οικονομίδου ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Αλέκο Πέτσο.

Τη βαθύτατη θλίψη για την αξέχαστη ηθοποιό εξέφρασε το Κρατικό Θέατρο Ελλάδος που για να τιμήσει τη μνήμη της θα καταθέσει ένα συμβολικό ποσό στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.



Πέθανε μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...