Το θέμα της Κάρλας στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Το θέμα της Κάρλας στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου

karla


Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με διευρυμένη σύνθεση, για το θέμα της Κάρλας, συγκαλεί η Δημοτική Αρχή Βόλου την ερχόμενη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει ουσιαστική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων για το ζήτημα της Κάρλας, το οποίο εξελίσσεται σε μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα για την περιοχή.


Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης έχει επισημάνει την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων της περιοχής προκειμένου να αξιώσουν από την κυβέρνηση την ύπαρξη άμεσης και δραστικής λύσης για τη σωτηρία του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας. Υπογραμμίζοντας τις οδυνηρές συνέπειες που είχε για τη λειτουργία του έργου η πρωτοφανής διασπορά των αρμοδιοτήτων και η μη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, ο κ.Σκοτινιώτης  έχει τονίσει ότι θα πρέπει σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς να καταστήσουν απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν η λίμνη Κάρλα να καταντήσει βόθρος και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την οποιαδήποτε επιβάρυνση του Παγασητικού Κόλπου.


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έχουν κληθεί να λάβουν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Γ.Καλτσογιάννης, η Διευθύντρια της ΕΥΔΕ Κάρλας κ.Καρατζά, η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας κ.Ιφ.Κάγκαλου, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο), του Κέντρου Μελέτης για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηίδα – Κάρλα (ΚΕΜΕΒΟ), του ΤΕΕ Μαγνησίας, καθώς και η Δήμαρχο του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ.Ελ. Λαϊτσου.


 



Το θέμα της Κάρλας στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...