Συνεχίζεται όλη την εβδομάδα η συγκέντρωση υλικού για το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Δράκεια ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζεται όλη την εβδομάδα η συγκέντρωση υλικού για το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Δράκεια

drakeia


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κάτω πλατεία Δράκειας την περασμένη Κυριακή 6 Οκτωβρίου η εκδήλωση για τη δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Δράκεια. Κάτοικοι του χωριού ξετύλιξαν τις μνήμες τους εκείνης της περιόδου και προσέφεραν για φωτογράφηση αντικείμενα σχετικά με τα γεγονότα.


Η προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού και μαρτυριών θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, από Τρίτη 8 έως Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, 11.00 – 13.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Δράκειας. Σημειώνεται πως τα αντικείμενα, αφού περιγραφούν και φωτογραφηθούν θα επιστραφούν στον κάτοχό τους.  Εξάλλου, όσοι κατοικούν εκτός Δράκειας επιθυμούν να συνεισφέρουν στη συγκρότηση της συλλογής του νέου Μουσείου μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών στο τηλ. 24210-39644.


Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του Μουσείου έχει ενταχθεί στο ετήσιο σχέδιο δράσης του Δήμου Βόλου του 2013 και προβλέπει τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου μνήμης στη Δράκεια στο κτήριο που σήμερα στεγάζεται η λαογραφική συλλογή. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει το «Ολοκαύτωμα» της Δράκειας ενταγμένο στο πλαίσιο των γερμανικών αντιποίνων αλλά και της πραγματικότητας ενός αγροτικού χωριού. Επιδιώκει να λειτουργήσει ως μια γέφυρα συμφιλίωσης ανάμεσα στις εμπειρίες του παρελθόντος και του παρόντος δημιουργώντας ένα χώρο ανοικτό στους κατοίκους του χωριού, ένα χώρο που δεν θα προτείνει ερμηνείες αλλά θα αναδεικνύει τις πολλαπλές διαστάσεις του τραυματικού γεγονότος.



Συνεχίζεται όλη την εβδομάδα η συγκέντρωση υλικού για το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Δράκεια

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...