Αντώνης Μιτζέλος: «Ο θάνατος του γιου μου είναι ανοιχτή πληγή» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αντώνης Μιτζέλος: «Ο θάνατος του γιου μου είναι ανοιχτή πληγή»

mitzelos

Για τη μεγαλύτερη πληγή της ζωής του, τον θάνατο του γιου του μιλάει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο Αντώνης Μιτζέλος που όλοι αγαπήσαμε από την εποχή των Τερμιτών και λατρέψαμε όλα αυτά τα χρόνια με την πορεία του στο ελληνικό μουσικό πεντάγραμμο.

Παρ’ όλο που έχουν περάσει κάποια χρόνια από τον χαμό του γιου του, ο ίδιος δεν μπορεί να το ξεπεράσει
και μιλώντας γι’ αυτό αποκαλύπτει: «Ο γιος μου σκοτώθηκε σε τροχαίο. Συνέδεσα το θέμα αυτής της απώλειας με μία πολύ μεγάλη καμπάνια στην Κύπρο που κράτησε δύο μήνες, με καθημερινό βομβαρδισμό απ’ όλα τα μέσα για το θέμα τη οδικής ασφάλειας.


Η Κύπρος είναι το κράτος με τους περισσότερους θανάτους ανά κάτοικο από τροχαία δυστυχήματα. Δεύτερη χώρα στον κόσμο είναι η Ελλάδα, όπου έχουμε περίπου 2.500 θύματα τον χρόνο. Για να κονομήσουν χρήματα, πολλές βιομηχανίες δημιούργησαν αυτοκίνητα θανάτου που δεν μπορούσαν να προστατεύσουν αυτόν που έβαινε σε αυτά».


Ο Αντώνης Μιτζέλος, μετά τον χαμό του γιου του παραδέχεται: «Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε γονιό είναι να χάσει το παιδί του».


Ο ίδιος αποκαλύπτει και τον τρόπο που προσπάθησε να το διαχειριστεί: «Υπάρχουν δύο επίπεδα. Το ένα είναι το ανθρώπινο, που δεν μπορούσα να το διαχειριστώ με τίποτα. Το άλλο είναι το πιο πνευματικό, στο οποίο όφειλα να μεταφέρω τον ορθό φιλοσοφικό, ίσως και μεταφυσικό, λόγο για να δεχθώ τα πράγματα ως έχουν. Εν ολίγοις, γίνεσαι με το ζόρι σοφός.


Θεωρείς ότι η γέννηση και ο θάνατος μιας ψυχής έχει να κάνει με την ίδια και το κάρμα της και όχι μ’ εσένα. Δεν είσαι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος, ούτε καν μπορείς να προστατεύσεις κανέναν.


Οπότε προχώρησα και το μόνο που όφειλα ήταν να κάνω δώρα απέναντι στην ανθρωπότητα με όποιον τρόπο μπορούσα: από το να φτιάξω ένα ψωμί να φάει ο συνάνθρωπός μου μέχρι να δημιουργήσω μουσική για να κατοικήσει στην ψυχή των ανθρώπων ή να μιλήσω ανοιχτά γι’ αυτό δίνοντας κουράγιο σε μία άλλη οικογένεια που το έχει βιώσει.


Δώρο είναι να πάρει δύναμη και ο πατέρας του Φύσσα, που ήταν φίλος με τον γιο μου» είπε στο Θέμα ο τραγουδοποιός.



Αντώνης Μιτζέλος: «Ο θάνατος του γιου μου είναι ανοιχτή πληγή»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...