Δωρεάν προληπτικός έλεγχος δυσλιπιδαιμίας για άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος δυσλιπιδαιμίας για άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους

exetaseis


Ξεκίνησε σήμερα η εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου δυσλιπιδαιμίας που οργανώνει το  Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) στους Δήμους-μέλη του, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Βόλου. Η καμπάνια πραγματοποιείται από 21 έως 25 Οκτωβρίου και δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 30 ετών, οι οποίοι είναι άποροι, άνεργοι ή ανασφάλιστοι.


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς, καλεί τους συμπολίτες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους παρέχεται για να κάνουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο, ο οποίος συμβάλλει στην αποφυγή των καρδιακών νοσημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, στο τηλέφωνο 24210 20412.


Σημειώνεται ότι για την επιβεβαίωση των δικαιούχων είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ τους καθώς και τα εξής δικαιολογητικά: α) υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης Κοινωνικού Ασφαλιστικού Ταμείου ή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, β) δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας) και γ) κάρτα ανεργίας ή ληγμένο βιβλιάριο υγείας


Η καμπάνια πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Ιατρικών Εργαστηρίων IATRICA και τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η ολοκληρωμένη εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου ή αντιμετώπιση σχετικών παθήσεων γίνεται με τη γνωμάτευση ειδικού καρδιολόγου.


 



Δωρεάν προληπτικός έλεγχος δυσλιπιδαιμίας για άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...