Δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου

exetaseis


Σειρά εξετάσεων προληπτικής ιατρικής στα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγράμματος ιατρικών εξετάσεων που υλοποιεί κάθε χρόνο ο Δήμος. Οι εξετάσεις γίνονται δωρεάν στους ηλικιωμένους χάρις στις χορηγίες φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων ή με τη στήριξη του Δικτύου Υγιών Πόλεων του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Βόλου.


Η αρχή θα γίνει με την πραγματοποίηση μετρήσεων οστικής πυκνότητας σε γυναίκες και άνδρες, μέλη των ΚΑΠΗ, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 (9:30π.μ. – 13:00) στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου (Πλατεία Ρ.Φεραίου) και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 (9:30π.μ. – 13:00) στο Δ’ ΚΑΠΗ ( Χατζηαργύρη 177 – Αγ. Βασιλείου).


Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολο Παντσά, «ο συνεχής, ετήσιος, έλεγχος της πυκνότητας των οστών είναι ζωτικής σημασίας για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Κατά τούτο, οι εξετάσεις που θα γίνουν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου συνιστούν μια σημαντική δράση προληπτικής ιατρικής. Τα μέλη των ΚΑΠΗ, 80 άτομα τη φορά, θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν εντελώς δωρεάν σε ένα σημαντικό για την υγεία τους έλεγχο. Τα οστά αναπτύσσονται και αποκτούν μέγιστο μήκος και οστική πυκνότητα ως το 18ο-23ο έτος της ηλικίας μας και μέχρι την ηλικία των 30-35 ετών διατηρούν σταθερή την πυκνότητά τους, ενώ μετά ξεκινά η ελάττωσή της. Μετά την εμμηνόπαυση παρατηρείται αυξημένη ελάττωση της οστικής πυκνότητας με αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται πιο εύθραυστα και ευπαθή σε κατάγματα, κυρίως του καρπού, της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου. Αυτή η παθολογική κατάσταση των οστών, ονομάζεται οστεοπόρωση. Η ίδια διαδικασία δρομολογείται και στους άνδρες, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία, με αποτέλεσμα στις 100 περιπτώσεις οστεοπορώσεως το 85% να αφορά τις γυναίκες και μόνον το 15% τους άνδρες. Οι  γυναίκες στην ηλικία της εμμηνόπαυσης, στο μέγιστό τους ποσοστό πάσχουν  είτε από  οστεοπενία (που είναι το πρώτο στάδιο της επερχόμενης σημαντικής επιβάρυνσης των οστών) είτε από  οστεοπόρωση».


Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα παρακάτω τηλέφωνα:


Κεντρικό ΚΑΠΗ (Πλατεία Ρ.Φεραίου): 24210-70039


Δ’ ΚΑΠΗ (Χατζηαργύρη 177 – Αγ. Βασιλείου): 24210-50001


Σύμφωνα με τον κ.Παντσάς, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος εξετάσεων στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου.


 



Δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...