Η «έγκυος» που πάσχει από κίρρωση του ήπατος ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η «έγκυος» που πάσχει από κίρρωση του ήπατος

egkuos


Όταν η Jo ανεβαίνει στο λεωφορείο, πολλές φορές οι επιβάτες σηκώνονται και της προσφέρουν τη θέση τους ή τη ρωτούν πότε θα γεννήσει. Στα 35 της και με τη φουσκωμένη της κοιλιά, δεν είναι παράλογο. Αλλά η ιστορία πίσω από την «εγκυμοσύνη» της είναι πολύ διαφορετική και οφείλεται στον εθισμό της στο αλκοόλ!


Όπως γράφει η Daily Mail, η υπερκατανάλωση αλκοόλ προκάλεσε σημαντική ζημιά στο ήπαρ με αποτέλεσμα η 35χρονη να πάθει κίρρωση. Ως παράπλευρη συνέπεια, η Jo έχει ασκίτη με ποσότητα υγρού να συγκεντρώνεται στην περιτοναϊκή κοιλότητα (κάτω μέρος της κοιλιάς). Αυτό είναι που προκαλεί την εικόνα της εγκυμονούσας.


Το υγρό αυτό περιέχει και τοξίνες τις οποίες, υπό κανονικές συνθήκες, θα επεξεργαζόταν το συκώτι της, εάν δεν είχε καταστραφεί από το αλκοόλ.


Κάθε τρεις εβδομάδες η 35χρονη επισκέπτεται νοσοκομείο στο Middlesbrough όπου αφαιρούνται πολλά λίτρα από το υγρό αυτό με μία επώδυνη διαδικασία που περιλαμβάνει την τοποθέτηση βελόνας και καθετήρα στο σώμα της.


Μόνη της ελπίδα για να επιβιώσει είναι η μεταμόσχευση αν και ακόμα και σε περίπτωση που βρεθεί μόσχευμα, πάλι δεν υπάρχει εγγύηση πως θα τα καταφέρει.


Η Jo είναι μία από τις «πρωταγωνίστριες» της εκπομπής Old Before My Time που προβλήθηκε χθες στη βρετανική τηλεόραση με σκοπό να αναδείξει τη μεγάλη ζημιά που προκαλούν στον οργανισμό τους νέοι της Βρετανίας λόγω της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ.


Σύμφωνα με στοιχεία από νοσοκομεία, καταγράφεται αύξηση 117% στις παθήσεις του ήπατος λόγω αλκοόλ στους νέους κάτω των 30 ενώ οι θάνατοι από τέτοιες παθήσεις αυξήθηκαν την τελευταία δεκαετία 20%!


Δείτε τις φωτογραφίες…







Η «έγκυος» που πάσχει από κίρρωση του ήπατος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...