Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Δήμο Βόλου για τη δυσλιπιδαιμία ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Δήμο Βόλου για τη δυσλιπιδαιμία

exetaseis


Εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου δυσλιπιδαιμίας οργανώνει από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου το  Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) στους Δήμους-μέλη του, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Βόλου. Η καμπάνια πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Ιατρικών Εργαστηρίων IATRICA και τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Σημειώνεται ότι η ολοκληρωμένη εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου ή αντιμετώπιση σχετικών παθήσεων γίνεται με τη γνωμάτευση ειδικού καρδιολόγου.


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς, καλεί όλους τους συμπολίτες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους παρέχεται για να κάνουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο, εξηγώντας ότι με τον προληπτικό έλεγχο, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, χωρίς κάπνισμα, μπορούμε να αποφύγουμε τα καρδιακά νοσήματα. Η δυσλιπιδαιμία σχετίζεται άμεσα με τη διεργασία της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. «Σκοπός του προληπτικού ελέγχου είναι η ανίχνευση ασυμπτωματικής νόσου ή παραγόντων κινδύνου. Κάποιες βασικές οδηγίες πρόληψης είναι: Όχι στην καθιστική ζωή, στο κάπνισμα και στο αλκοόλ. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας, καθώς η συστηματική άσκηση μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά «φάρμακα» για την αντιμετώπιση πολλών χρόνιων ασθενειών σήμερα. Όχι στην αλόγιστη χρήση του αλατιού. Η ενδεδειγμένη ποσότητα αλατιού είναι λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Όχι στα κορεσμένα λιπαρά. Η ψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών είναι συνδεδεμένη με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών και εγκεφαλικού. Ναι σε φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Φροντίστε να καταναλώνετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων ημερησίως».


Επισημαίνεται ότι υποστηρικτής της καμπάνιας είναι τα πιστοποιημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Δικτύου IATRICA, ενώ παρέχεται και διατροφολογική υποστήριξη από τη Nutrimed.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, στο τηλέφωνο 24210 20412.


 


 



Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Δήμο Βόλου για τη δυσλιπιδαιμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...