Αυτοί είναι 7 πιο "τρελοί" ανά τον κόσμο περιορισμοί στα δικαιώματα των γυναικών ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αυτοί είναι 7 πιο "τρελοί" ανά τον κόσμο περιορισμοί στα δικαιώματα των γυναικών

gunaikes


Ο δείκτης «χάσματος» ανάμεσα στα δύο φύλα που ανακοινώθηκε από το World Economic Forum για το 2013 αποκαλύπτει μερικούς απίστευτους περιορισμούς στις γυναίκες. Σύμφωνα με τον χάρτη, οι χώρες που είναι κόκκινες και πορτοκαλί έχουν τις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες.

Αφορμή για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έγινε η πρόσφατη κινητοποίηση των γυναικών στη Σαουδική Αραβία που έκατσαν πίσω από το τιμόνι παρά την απαγόρευση που υπάρχει στη χώρα.

Διαβάστε επτά αξιοσημείωτες νομικές απαγορεύσεις εναντίον των γυναικών από την Ασία έως την Λατινική Αμερική:

1.Ινδία (σε κάποιες περιοχές): Οι κανόνες οδικής ασφάλειας δεν ισχύουν και για τις γυναίκες.


Συγκεκριμένα, οι γυναίκες όταν επιβαίνουν ή οδηγούν μηχανές δεν είναι υποχρεωτικό να φορούν κράνος! Αυτό έχει ως συνέπεια να σκοτώνονται και να τραυματίζονται χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο. Η δικαιολογία είναι ότι αν φορούν κράνος θα χαλάσουν την κόμμωση και το μακιγιάζ τους…

2. Υεμένη: Η κατάθεση μιας γυναίκας στο δικαστήριο έχει τη μισή αξία από αυτή ενός άντρα. Ό,τι κι αν υποστηρίζει μια γυναίκα, αν ένας άντρας πει το αντίθετο, η δική του γνώμη έχει μεγαλύτερη αξία. Η μαρτυρία μιας γυναίκας λαμβάνεται υπόψη ως μισή. Δεν υπολογίζεται ως πλήρες άτομο μπροστά σε ένα δικαστήριο. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, οι γυναίκες δεν μπορούν να καταθέσουν όπως σε θέματα μοιχείας, δυσφήμισης, κλοπής και σοδομισμού.

3. Σαουδική Αραβία και Βατικανό: Οι γυναίκες ακόμα και σήμερα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας με ένα βασιλικό διάταγμα προβλέπεται ότι οι γυναίκες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά το 2015. Έτσι, το Βατικανό θα παραμείνει η μόνη περιοχή όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να ψηφίσουν.

4. Εκουαδόρ: Η έκτρωση απαγορεύεται εκτός κι αν είσαι «ηλίθια». Ακριβώς έτσι. Ο νόμος προβλέπει πως μπορείς να προβείς σε έκτρωση μόνο αν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι «ηλίθια» ή όπως σκοπεύουν σύντομα να το αλλάξουν οι πολιτικοί της χώρας… ψυχικά άρρωστη. Συχνά όμως αυτός ο νόμος χρησιμοποιείται ποινικοποιώντας τις αποβολές.

5. Σαουδική Αραβία και Μαρόκο: Τα θύματα βιασμού κατηγορούνται ως υπεύθυνα. Όχι μόνο αδυνατούν σε αυτές τις χώρες να καταδικάσουν τον βιαστή αλλά θεωρούν υπεύθυνες τις γυναίκες επειδή κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς την παρουσία ενός άντρα δίπλα τους. Πρόσφατα ένα 16χρονο κορίτσι αυτοκτόνησε γιατί το δικαστήριο το υποχρέωνε να παντρευτεί το βιαστή της που την είχε αφήσει έγκυο.

6. Υεμένη: Οι γυναίκες δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι χωρίς την άδεια του συζύγου τους. Η μόνη περίπτωση για να κάνουν κάτι τέτοιο είναι να έχουν πρόβλημα υγείας οι γονείς τους και να πρέπει να μεταβούν στο πατρικό τους σπίτι.

7. Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν.



Αυτοί είναι 7 πιο "τρελοί" ανά τον κόσμο περιορισμοί στα δικαιώματα των γυναικών

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...