Εκδηλώσεις για την 69η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τους Γερμανούς ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Εκδηλώσεις για την 69η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τους Γερμανούς

apeleutherosi


Ο Δήμος Βόλου και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της πόλης (ΠΟΑΕΑ και ΕΣΑΘΕΑ)  διοργανώνουν αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της 69ης επετείου απελευθέρωσης του Βόλου από τα Στρατεύματα Κατοχής.


Οι εκδηλώσεις θα  ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 11 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ). Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και θυσίας για την ελευθερία και συγκεκριμένα στις Φυλακές Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Κίτρινη Αποθήκη, ενώ το απόγευμα στις 5 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο 6ο χλμ της οδού Βόλου-Λάρισας, σημεία όλα αναφοράς και μνήμης της νεότερης ιστορίας του Βόλου.


Οι επετειακές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την ίδια ημέρα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στο νέο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Ν.Ιωνία (Χρ.Λούλη με Κρήτης πίσω από τον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας) με ξενάγηση από υπεύθυνο Ιστορικό της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, που η αρμόδια Διεύθυνση έχει εκπονήσει για μαθητές Πέμπτης Δημοτικού έως Τρίτης Γυμνασίου, με θέμα σχετικό με την Εθνική Αντίσταση στον Νομό Μαγνησίας. Το πρόγραμμα εκπονείται κάθε μέρα τις ώρες 9.00 έως 11.00 και 11.00 έως 13.00, το διάστημα από Τρίτη 16 Οκτωβρίου έως Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013.


Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό που καλείται και φέτος να υποστηρίξει  με την παρουσία του τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του Βόλου.


 



Εκδηλώσεις για την 69η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τους Γερμανούς

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...