Εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων αμιάντου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων αμιάντου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

dimotiko


Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων με ίνες αμιάντου από σημεία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Η συνολική δαπάνη του έργου, για το οποίο υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο Κ. Μπεζαλή, ανέρχεται σε 55.350 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Βόλου. Προβλέπεται δε να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας δύο μηνών από την έναρξη εκτέλεσής των εργασιών.


Όπως είναι γνωστό, μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα με την ύπαρξη πλακιδίων με ίνες αμιάντου σε ορισμένα σημεία δαπέδων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή η αντικατάστασή τους. Το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, η δε μελέτη προϋπολογισμού 123.000€,  την οποία εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, αφού εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 10.6.13, δημοπρατήθηκε στις 9.7.13 με συνολική έκπτωση 55%.


Πρόκειται για παρέμβαση στο διώροφο κτίριο επί των οδών Αγ. Νεκταρίου 3 και Κίτσου Μακρή, στην Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, όπου έχουν εντοπιστεί στις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου και το γραφείο των δασκάλων δάπεδα από χρυσοτίλη αμίαντο, συνολικού εμβαδού 1000 τ.μ. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:


-   αποξήλωση υπαρχόντων στοιχείων αμιάντου,


-   συσκευασία και απομάκρυνση αμιαντούχων προϊόντων των αποξηλώσεων,


-   μετρήσεις για τη καθαρότητα των χώρων από διάχυση ινών αμιάντου,


-   αντικατάσταση όλων των αποξηλωθέντων στοιχείων,


-     τοπικές επισκευές σε υπάρχοντα οικοδομικά στοιχεία, που ήταν σε επαφή ή στηρίζονταν επ’ αυτών τα αποξηλωθέντα αμιαντούχα,


-   πλήρης αποπεράτωση του έργου.


Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φώτης Λαμπρινίδης επισήμανε ότι «πρόκειται για σοβαρότατη εκκρεμότητα η οποία απασχόλησε επί μακρόν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου, καθώς αφορά ζήτημα δημόσιας υγείας. Επιτέλους παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, σε μια δύσκολη μάλιστα οικονομικά εποχή και αυτό δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί όλους μας. Η επόμενη χρονιά θα βρει το σχολείο απαλλαγμένο κυριολεκτικά από ένα σοβαρότατο πρόβλημα».


 


 



Εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων αμιάντου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...