Ο συνδικαλιστής που ζήτησε τις 50.000 ευρώ στον ανακριτή την Πέμπτη!!! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Ο συνδικαλιστής που ζήτησε τις 50.000 ευρώ στον ανακριτή την Πέμπτη!!!

sundikalistis


Διώξη για  απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα- Την παραδειγματική τιμωρία του ζητά η ΠΟΕΔΗΝ – Καθαιρείται από τη θέση του και διαγράφεται από το σωματείο – Διαβάστε ποιος είναι ο Βασίλης Κονιαδίτης

Δίωξη για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», Βασίλη Κονιαδίτη, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 50.000 ευρώ, τα οποία φέρεται να είχε ζητήσει και λάβει από τη διοικήτρια του νοσοκομείου, προκειμένου να σταματήσει τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις. Ο 45χρονος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

«Δεν είχε άλλο περιθώριο, έτσι όπως του προσέφερε τα χρήματα η διοικήτρια του νοσοκομείου» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου συνδικαλιστή.

«Υπάρχουν μάρτυρες και συνάδελφοί του και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που ήξεραν ότι είχε ζητηθεί ένα χρηματικό ποσό για το ταμείο τους» πρόσθεσε.


Την Πέμπτη διαγράφεται από το Σωματείο και καθαιρείται από τη θέση του προέδρου

Την καθαίρεση του 45χρονου προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του «Σωτηρία» που κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης της διοικήτριας σε βαθμό κακουργήματος θα ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Επιπλέον, και όπως αποφάσισε σήμερα σε έκτακτο συμβούλιο το ΔΣ του Σωματείου θα τεθεί και το ζήτημα της διαγραφής του συνδικαλιστή από το Μητρώο του Σωματείου. Ωστόσο, κατά το σημερινό συμβούλιο αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων για το επίμαχο θέμα της παραχώρησης κτιρίου του νοσοκομείου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την ανέγερση μονάδας ελέγχου βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων, μέσω ΕΣΠΑ. «Είναι σαφώς καταδικαστέα η πράξη του προέδρου του Σωματείου. Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως δεν θα επηρεάσει την απόφασή μας να αντιπαλέψουμε πολιτικές που στρέφονται εις βάρος της υγείας» λέει στο protothema.gr το μέλος του ΔΣ και πρώην πρόεδρος του Σωματείου κ. Γ. Μπριάνας. Την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου συνδικαλιστή ζητεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντας μάλιστα αποκρουστική την πρακτική του χρηματισμού. «Τέτοιες ατομικές συμπεριφορές κηλιδώνουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα και αμαυρώνουν την εικόνα του στα μάτια των εργαζομένων και των πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Ποιος είναι ο συνδικαλιστής που πήρε μίζα 50.000 ευρώ για να μην απεργήσει


Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το σπίτι της διοικήτριας του νοσηλευτικού ιδρύματος, κρατώντας 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, παρότι μόλις 45 χρόνων, θεωρείτο ένας τυπικός συνδικαλιστής της δεκαετίας του… 1980.

Χρησιμοποιούσε την ιδιότητά του και τη θέση του, όπως λένε εργαζόμενοι από το «Σωτηρία», κυρίως για να τακτοποιεί υποθέσεις «ημετέρων» και ψηφοφόρων και λιγότερο για να αναδεικνύει ζητήματα του νοσοκομείου και γενικά των εργαζομένων.

Στέλεχος του κομματικού σωλήνα, συγκεκριμένα του «πράσινου», ο Βασίλης Κονιαδίτης, Καρπενησιώτης στην καταγωγή, βρέθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών.

Σήμερα εργάζεται στην υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου – η συγκεκριμένη υπηρεσία δέχθηκε την τελευταία δεκαετία ένα μεγάλο κύμα εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, από τραπεζοκόμους μέχρι τεχνικούς, μετά την απόφαση της διοίκησης να διακόψει τις συμβάσεις με τις εταιρίες σεκιούριτι και να αναθέσει τη φύλαξη των κτιρίων στο υπεράριθμο ανθρώπινο δυναμικό του ίδιου του νοσοκομείου.

Ο 45χρονος ουδέποτε είχε αποκρύψει τις κομματικές του πεποιθήσεις, ωστόσο η υποψηφιότητά του πριν από έξι χρόνια στις εκλογές για την ανάδειξη Σωματείου είχε προκαλέσει έκπληξη στον μικρόκοσμο του «Σωτηρία». Δεν ήταν η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ -είναι η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ- που εξέπληξε, αλλά η δυναμική με την οποία βγήκε από το παρασκήνιο και διεκδίκησε τη συμμετοχή του στα κοινά και στο ΣωματείοΟ συνδικαλιστής που ζήτησε τις 50.000 ευρώ στον ανακριτή την Πέμπτη!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...