Σε σύγχρονο δημοτικό κτίριο στεγάζεται πλέον το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σε σύγχρονο δημοτικό κτίριο στεγάζεται πλέον το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

nipiagogeio


Σ’ έναν σύγχρονο, λειτουργικό και απόλυτα ασφαλή χώρο στεγάζεται πλέον το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο μεταφέρθηκε από μισθωμένο σε δημοτικό κτίριο, στο πλαίσιο ενός συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου για την επίλυση του διδακτηριακού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου στο νέο κτίριο έγιναν σήμερα παρουσία του Δημάρχου κ.Πάνου Σκοτινιώτη και της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Θεοδώρας Μητσιάνη.


Για «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», έκανε λόγο στον σύντομο χαιρετισμό της η Διευθύντρια του σχολείου κ.Χαρ. Σδρόλια, η οποία ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Βόλου για τη λύση που έδωσε στο σοβαρό πρόβλημα στέγασης του 16ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο στεγαζόταν σε μισθωμένο κατάστημα επί των οδών Δορυλαίου και Ικονίου, χωρίς αύλειο χώρο, με ακατάλληλους χώρους υγιεινής, ανύπαρκτο εξαερισμό κι επικίνδυνη έξοδο στο δρόμο. Η αναζήτηση κατάλληλου κτιρίου του Νηπιαγωγείου αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Ο Δήμος Βόλου αναζήτησε λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και τελικώς κατέληξε στην απόφαση για μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου στο κτίριο της οδού Μαγνησίας, καθώς πληρούσε τις προδιαγραφές από κάθε άποψη, παρότι το προόριζε για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών.


Αναφερόμενος στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να δώσει λύσεις στο διδακτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως τα νηπιαγωγεία, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι εδώ και λίγους μήνες τέθηκε σε εφαρμογή ένα συντονισμένο σχέδιο ορθολογικής αξιοποίησης των δημοτικών κτιρίων, χάρις στο οποίο εξοικονομήθηκαν χώροι για τις ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες, καλύπτοντας πρωτίστως τις ανάγκες για πιο ανθρώπινες συνθήκες στην εκπαίδευση των παιδιών.


«Η σύγχρονη επιστήμη της παιδαγωγικής έχει διαπιστώσει ότι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας των παιδιών διαμορφώνονται στα πρώτα πέντε χρόνια. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει και η ελληνική Πολιτεία και να δώσει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή που δαπάνες για την Παιδεία διαρκώς περιορίζονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται με το χειρότερο τρόπο, η Δημοτική Αρχή του Βόλου, αισθανόμενη το βάρος της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στα παιδιά και την εκπαίδευση,  επιχειρεί πραγματική τομή στην αντίληψη που μέχρι τώρα είναι κυρίαρχη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Βόλου δεν περιορίζεται στη διεκδίκηση πόρων για τη σχολική στέγη μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά κάνει και δική του υπόθεση την επίλυση του διδακτηριακού προβλήματος. Μέσα από έναν ορθολογικό σχεδιασμό, προχωρά στην αξιοποίηση κατάλληλων δημοτικών κτιρίων για τη φιλοξενία νηπιαγωγείων, εξοικονομώντας χώρους και πόρους», τόνισε χαρακτηριστικά  ο Δήμαρχος.


Όπως είναι γνωστό, σε Βόλο και Νέα Ιωνία μεταστεγάζονται φέτος 10 συνολικά Νηπιαγωγεία, εκ των οποίων τα 6 από μισθωμένα σε δημοτικά κτίρια, τα 2 από δημόσια (συστεγαζόμενα) σε δημοτικά κτίρια (μόνα τους) και τα άλλα 2 σε νεόδμητα κτίρια. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό, εξοικονομούνται σε άμεσο χρόνο μισθώματα συνολικού ετήσιου ύψους 18.698,64€. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι διασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες εκπαίδευσης των νηπίων σε χώρους κατάλληλους για τη σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα, στεγάζεται πλέον σε ισόγειο πέτρινο κτίριο, με φέρουσα τοιχοποιία, εμφανή πέτρα στις όψεις, ξύλινα κουφώματα και στέγη. Το κτίριο κρίθηκε ομόφωνα κατάλληλο για να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του σχολείου, μετά την περίφραξη του προσφερόμενου αύλειου χώρου του. Οι εργασίες έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και εκτός από την περίφραξη για την οριοθέτηση αύλειου χώρου, πραγματοποιήθηκαν επίσης παρεμβάσεις βελτίωσης των χώρων υγιεινής, ηλεκτρολογικές και ξυλουργικές εργασίες.


Στα σημερινά εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Κ.Μπαρτζιώκα, ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Καουνάς, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου που εργάστηκαν για την υλοποίηση του σχεδιασμού μεταστέγασης σχολείων, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ.Αθανασούλης, η σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Μ.Ποιμενίδου και γονείς των παιδιών.


Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν τα εγκαίνια και του 12ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, απέναντι από το πρώην Δημαρχιακό κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε έως πρόσφατα σε αίθουσες του παρακείμενου Δημοτικού σχολείου και μεταφέρθηκε πλέον σε δικό του, αυτόνομο χώρο, με δυο αίθουσες διδασκαλίας, που κατασκευάστηκε στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος.


 



Σε σύγχρονο δημοτικό κτίριο στεγάζεται πλέον το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...